Savaşın öteki yüzü: Ukrayna'da yeni doğan bebekler bomba sığınağında yaşam mücadelesi veriyor!

Rusya'nın Ukrayna işgali son sürat devam ederken bölgeden gelen görüntüler yürekleri burkuyor. Dnipro'da bir çocuk hastanesindeki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan bebekler, olası saldırılar karşısında güvende kalmaları için binanın alt katındaki sığınağa taşındı.

Rusya Ukrayna'ya karşı saldırılarına bugün de devam ediyor. Başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle ikinci kez saldırıldı.

Sivil halk, saldırılar karşısında ya metrolara sığınıyor ya da ülkenin batısına doğru kaçıyor.

Ülkenin doğusunda bulunan Dnipro şehrinde ortaya çıkan manzara ise savaşın öteki yüzünü gözler önüne serdi.

YENİ DOĞAN BEBEKLER SIĞINAĞA TAŞINDI

Dnipro'da bir çocuk hastanesindeki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan bebekler, olası saldırılar karşısında güvende kalmaları için binanın alt katındaki sığınağa taşındı.

Bazı bebeklerin doğumlarının üzerinden birkaç saat geçtiği, bazılarının ise birkaç gün önce dünyaya geldiği kaydedildi. Battaniyelere sarılan bebekler, derme çatma yataklarda yatırılmak zorunda kaldı.

Savaşın öteki yüzü: Ukrayna'da yeni doğan bebekler bomba sığınağında yaşam mücadelesi veriyor!

"YENİDOĞAN BAKIM ÜNİTESİ BİR BOMBA SIĞINAĞINDA"

New York Times'ın haberine göre, yenidoğan birimi şefi Dr. Denis Surkov, "Burası yenidoğan yoğun bakım ünitesi. Bir bomba sığınağında. Hayal edebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

"Bu bizim gerçeğimiz" diyen Surkov, gergin olduklarını sözlerine ekledi.

Savaşın öteki yüzü: Ukrayna'da yeni doğan bebekler bomba sığınağında yaşam mücadelesi veriyor! - Resim : 2

 

 

 

Savaşın öteki yüzü: Ukrayna'da yeni doğan bebekler bomba sığınağında yaşam mücadelesi veriyor! ile ilgili etiketler Ukrayna Bebek Rusya Savaş sığınak yeni doğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.