SARIYER’DEKİ SANTA MARIA KİLİSESİ’NE YÖNELİK SALDIRININ PERDE ARKASI! BİRİLERİ DÜĞMEYE Mİ BASTI?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Haberin Olsunun yeni bölümünde, Sarıyer’deki Santa Maria Kilise'sinde düzenlenen saldırıdaki ‘kokteyl provokasyon’ planının perde arkasını, ABD ile Türkiye arasındaki F-16 tartışmasını ve Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüna saldırıyı değerlendirdi.

''BİRİLERİNİN MESAJ VERDİĞİ ORTADA''

Bozkurt, ''Kilise saldırısında görüntüler husumet olduğunu besler nitelikte. Mesele 'Terör ya da provokasyon değil de başka bir şey mi?' şeklinde düşündürdü. Yoğun bir operasyon sürecinden sonra saldırıdan 12 saat bile geçmeden adrese yapılan baskında cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Hilafet tartışmaları, Süper Kupa maçında yaşananlar, Anıtkabir'deki provokasyon, Fatih Camii imamına saldırı ve devamında yaşanan olaylar nedeniyle birilerinin mesaj verdiği ortada. Bu ana saldırı değildir. birileri bu saldırı üzerinden Türkiye'ye bir mesaj verdi. Birileri Türkiye ile birlikte İtalya'ya da bir mesaj veriyor olabilir. Saldırının İtalyan başbakanın Türkiye'ye gelip belli konularda mutabakata varılması sonrasında yapılması dikkat çekici. İtalya-Türkiye ilişkileri Akdeniz, kuzey Afrika ve Orta Doğu'da önemli. Türkiye-İtalya ilişkilerinin olumlu yönde ilerlemesi ABD, İsrail ve Yunanistan'ın işine gelmez. Bu açıdan iki ülkeye mesaj veriliyor olabilir. DEAŞ'ın yöntem değiştirmesi çok ilginç. Saldırıyı düzenleyenler İdlib üzerinden giriş yaptıysa yeni bir tartışma konusu açılacaktır. Saldırıyı düzenleyenler İdlib üzerinden giriş yaptıysa büyüteci MOSSAD'a odaklayabiliriz. DEAŞ, kiliseyi bilinçli seçti. Gerilimi tırmandırmak için bilerek yapıyorlar. Batı'yı 'Türkiye'deki hristiyanların can güvenliği yok' diye düşündürmek için planladılar.

''23 MİLYAR DOLARLIK BU PAKETTE F-16'LAR VE MODERNİZASYON KİTLERİNİN YANI SIRA 48 ADET F110 TURBO FAN UÇAK MOTORU GİBİ SİSTEMLER DE DAHİLMİŞ''

ABD Kongresi Türkiye'yi aylarca bekletiyor ama başka ülkelere de aynısını yapıyor. Türkiye bir paket kapsamında ABD'ye taleplerini ilettmiş. 23 milyar dolarlık bu pakette F-16'lar ve modernizasyon kitlerinin yanı sıra 48 adet F110 turbo fan uçak motoru gibi sistemler de dahilmiş.

''ORTA DOĞU'DA ATEŞ GİDEREK HARLANIYOR''

Ürdün ile Suriye arasında inanılmaz bir gerilim var. Askeri anlamda Suriye-Ürdün sınırında bir geçişkenlik var. Kaçakçılık olarak tanımlanıyor ama silahlı grupların geçişi olarak da yorumlanabilir. Ürdün'deki üssün seçilmesi çok ilginç. ABD'li askerlerin ölmesi büyük bir saldırı olduğunu gösteriyor. Ürdün'ün denklemdeki yeri, Gazze üzerinden Orta Doğu'da yükselen savaş ve ABD seçimleri... Biden'ın karizması iyice gitti. Orta Doğu'da ateş giderek harlanıyor.'' şeklinde konuştu. 

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

SARIYER’DEKİ SANTA MARIA KİLİSESİ’NE YÖNELİK SALDIRININ PERDE ARKASI! BİRİLERİ DÜĞMEYE Mİ BASTI? ile ilgili etiketler Santa Maria Kilisesi Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Sarıyer Ali Yerlikaya DEAŞ Muharrem İnce Özgür Özel CHP Amerika f-16 Joe Biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.