Sanal paralarda çok sert düşüş...

Cuma günü tarihi zirvelerini yenileyen sanal para birimleri Çin Merkez Bankası’nın yaptığı açıklama ile sert düşüyor.

1 Eylül Cuma günü 4,927 dolar (16.900 TL) ile tarihi zirvesini yenileyen Bitcoin bugün büyük düşüş yaşıyor. Gün içerisinde 4.214 dolara kadar gerileyen Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 5,31 düşüşle 4.351 dolardan işlem görüyor.

Sert düşüş Bitcoin'den sonraki en büyük sanal para birimi Eteryum’da da yaşanıyor. Yine 1 Eylül'de 394,78 dolar ile tarihi zirvesini yenileyen Eteryum şu sıralar günlük bazda tam yüzde 15 değer kaybıyla 298,30 dolardan işlem görüyor.

SERT DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Borsa ve altında sert hareketlere neden olan Kuzey Kore’nin yapmış olduğu hidrojen bombası denemesi sanal paralardaki düşüşün nedeni değil. Siyasi ve ekonomik gelişmelerden etkilenmemesi ile bilinen sanal paradaki bu sert düşüşün ardındaki sebep Çin Merkez Bankası’nın bugün yaptığı açıklama. Banka yayınladığı duyuruda sanal para dünyasında son zamanlarda oldukça önemli yer tutan ve bir nevi sanal para ile halka arz sistemi olan ICO’nun yasadışı olduğunu açıkladı. Bu açıklama ardından sanal para birimleri düşüşe geçti.

Sanal paralarda çok sert düşüş... ile ilgili etiketler Çin sanal para düşüş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.