Salih Mirzabeyoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Salih Mirzabeyoğlu'ndan özür dileyen Cem Uzan, Mirzabeyoğlu kim olduğu konusunu gündeme getirdi. Bu çerçevede kullanıcılar 'Salih Mirzabeyoğlu kimdir?' veya ' Salih Mirzabeyoğlu kaç yaşında?' gibi soruları araştırıyor. Peki Salih Mirzabeyoğlu kimdir, ne iş yapıyor, nereli, neden tutuklandı? İşte ayrıntılar...

Cem Uzan'la röportaj sırasında geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Salih Mirzabeyoğlu'ndan özür diledi. Bu olay sonrasında Mirzabeyoğlu, arama motorlarında kim olduğu ve ne yaptığı konularıyla araştırılıyor. Peki Salih Mirzabeyoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Salih Mirzabeyoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Salih Mirzabeyoğlu kimdir?

Yazar ve şair Salih Mirzabeyoğlu'nun hayatı ve faaliyetleri, İslamcı düşüncenin önemli temsilcilerinden biri olarak Türk toplumu ve siyaseti için önemli bir rol oynamıştır. İslami hareketlere katılımıyla başlayan ve Akıncılar gibi örgütlerin kurucuları arasında yer alan Mirzabeyoğlu, ömrü boyunca siyasi ve düşünsel alanda etkili olmuş bir kişilik olarak hatırlanmaktadır.

Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatı boyunca yazı ve şiir yeteneği göstermiş ve lise yıllarında Babıali'de yayımlanan Sabah gazetesinde yazıları ve şiirleri yayınlanmaya başlamıştır. Necip Fazıl Kısakürek ile 15 yaşında tanışması, onun Nakşibendî tarikatına katılmasında etkili olmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak İstanbul'a gelmiş olsa da eğitimini yarıda bırakmıştır.

Salih Mirzabeyoğlu eserleri

1971 yılında, İslamcı gençlik hareketlerinden Akıncılar'ın kurucuları arasında yer alarak siyasi ve düşünsel faaliyetlerine başlamıştır. 1975 yılında "Gölge" adlı dergiyi çıkarmış ve bu dergiyle birlikte "Mirzabeyoğlu" soyadını kullanmaya başlamıştır. Gölge dergisi, Türkiye'deki İslamî kesimin siyasi bilincini artırmaya yönelik bir dil kullanarak politizasyonunu sağlamıştır. Aynı zamanda dergide çeşitli İslam düşünürlerinin ve siyasetçilerin yazılarından çevirilere de yer vermiştir.

Mirzabeyoğlu, Akıncılar teşkilatının eylemci tavrının ilham kaynağı olarak gösterilen dergisiyle genç Müslümanların etkileyici bir lideri haline gelmiştir. Siyasi söylemi ve etkileyici kalemiyle genç Müslümanların Ülkücü ve Komünist grupların etkisine girmemesi için "Akıncılar" adı altında toplanmalarını ve teşkilatlanmalarını sağlamıştır.

Salih Mirzabeyoğlu neden tutuklandı?

Mirzabeyoğlu, 28 Şubat sürecinde İBDA-C örgütü lideri olduğu suçlamasıyla DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) tarafından ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. 16 yıl boyunca cezaevinde kalmış olan Mirzabeyoğlu, 2 Mart 2016 tarihinde yapılan yeniden yargılama sonucunda beraat etmiştir. Bu süreç boyunca Mirzabeyoğlu'nun düşünceleri ve hareketleri toplumda tartışmalara neden olmuştur.

 
Salih Mirzabeyoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? ile ilgili etiketler Cem Uzan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.