Sahurda imsak vaktine kadar yemek yenir mi? Ezan okunurken su içilir mi?

Mübarek Ramazan ayı bu gece kalkılacak ilk sahurla başlayacak. 2021 yılında Ramazan imsakiyesine göre imsak ve iftar vakitleri de vatandaşların merak konusu oldu. Ancak sahura kalkanlar imsak vaktine kadar yemek yenir mi endişesinde. Hatta sahurda ezan okunurken son yudum su alanların araştırdığı bu sorunun cevabı haberimizde.

Sahurda imsak vaktine kadar yemek yenir mi, Ezan okunurken su içilir mi soruları Ramazan ayı ile birlikte en çok araştırılan konular arasında. Mübarek Ramazan ayında oruç tutup ibadet edenler, oruçlarına zarar gelmemesi için internette bu soruların yanıtlarını araştırıyor.

SAHURDA İMSAK VAKTİNE KADAR YEMEK YENİR Mİ?

Orucun vakti de sabah namazının vakti de imsakla başlar. Bu bakımdan ezan ister geç okunsun ister erken okunsun, bu değişmez.

Hanefi mezhebinde, sabah namazını biraz geç kılmak faziletli olduğundan, Ramazan ayı dışında ezanı imsak vaktinden sonra okuyup namaza başlamaktadırlar. Ancak Ramazan ayında imsak vaktinin girdiğini haber vermek için erken okunmaktadır.

Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi, su içilir mi?

EZAN OKUNURKEN SU İÇİLİR Mİ?

Ezan imsak vaktinin girmesiyle okunmuşsa, okunur okunmaz yeme ve içmeyi bırakmak gerekir. Aksi hâlde oruç bozulabilir. En doğrusu ezandan önce yeme içme işini bırakmaktır.

İmsak vakti girdiği hâlde, "ezan okunurken yiyip içebilirim" zannıyla ezan okunurken yiyip içen, bir gün kaza orucu tutmalıdır.

Sahurda imsak vaktine kadar yemek yenir mi? Ezan okunurken su içilir mi? ile ilgili etiketler Ramazan sahurda imsak vaktine kadar yemek yenir mi ezan okunurken su içilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.