Sahibinden.com neden açılmıyor? 'Milyon dolarlık hata' iddiası! Şirketten yeni açıklama geldi

Türkiye'nin en popüler ilan sitelerinden olan sahibinden.com'da yaşanan sorun nedeniyle siteye erişilemiyor. Bu sorunun ardından çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Sahibinden.com domaininin yıllık dönem ödemesi gecikince boşa düştüğü ve başka bir network şirketi tarafından satın alındığı öne sürüldü.

İlan platformu sahibinden.com'da yaşanan erişim sorunu nedeniyle ortaya oldukça ciddi iddialar atıldı.

'DOMAİN ÖDEMESİNİ YAPMAYI UNUTTULAR' İDDİASI

Medyanın Elli Tonu'nun iddiasına göre, sabah yaklaşık saat 9:00'dan beri açılmayan site ile ilgili milyon dolarlık bir hata yapıldı. Buna göre, sahibinden.com domaininin yıllık dönem ödemesi gecikince boşa düştüğü ve Florida'dan bir network şirketi olan Network Solutions LLC tarafından 2025 yılına kadar satın alındığı öne sürüldü.

Sahibinden.com neden açılmıyor? 'Milyon dolarlık hata' iddiası! Şirketten yeni açıklama geldi

ŞİRKET İDDİALARI YALANLADI

Sahibinden.com tarafından sosyal medya üzerinden yayınlanan yeni bir açıklama ile medyada yer alan 'alan adı başka bir kişi/firma tarafından satın alındı' haberleri yalanlandı.

İşte yapılan açıklama:

Sahibinden.com neden açılmıyor? 'Milyon dolarlık hata' iddiası! Şirketten yeni açıklama geldi - Resim : 2

"TEKNİK BİR SORUN"

Şirket, Instagram hesabı üzerinden bir açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada ‘alan adı firması ile teknik sorunlar yaşandığı’ belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sahibinden.com (@sahibindencom)'in paylaştığı bir gönderi

SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Marshable'ın siteyle ilgili teknik analizine göre 30 Aralık 1999 yılında oluşturulan Sahibinden.com alan adının, dün, yani 2 Ocak 2024 günü güncellendiğini ve söz konusu güncellemenin, 2026 yılının 30 Aralık tarihine kadar geçerli olduğu belirtiliyor.

Bu teknik analize göre "Sahibinden.com alan adı şu anda "Client Hold" statüsünde, yani alan adı hizmeti sağlayan firmaya ödeme yapılmaması, alan adının silinme durumunda olması ya da söz konusu firma ile yaşanan yasal bir sorun bulunmakta. Firma ile bu sorun giderilmediği sürece, Sahibinden.com adresini tarayıcılarına yazan kullanıcılar, doğru sunucuya yönlendirilemeyecektir." bilgisi veriliyor.

Sahibinden.com neden açılmıyor? 'Milyon dolarlık hata' iddiası! Şirketten yeni açıklama geldi ile ilgili etiketler Sahibinden Sorun
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.