Sağlık Bakanlığı yüzme suyu takip sistemi nedir? Ne işe yarar?

Sağlık Bakanlığı, yaz sezonunu değerlendirmek isteyen tatilciler için yeni bir adım atarak "Yüzme Suyu Takip Sistemi" adlı uygulamayı devreye soktu. Bu uygulama, plajların sağlık açısından risk taşıyıp taşımadığını 7/24 hizmet vererek kontrol edebilmenizi sağlar. Artık tatilciler, bu sistemi kullanarak tercih ettikleri plajın su kalitesi hakkında güncel ve doğru bilgilere erişebilirler. Peki, Sağlık Bakanlığı yüzme suyu takip sistemi nedir? Ne işe yarar? Ayrıntılar haberimizde...

Yaz sezonu ülke genelinde hareketliliğe sebep oluyor, hem yerli hem de yabancı turistler farklı bölgelerde tatillerini değerlendiriyor. Tatilciler, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için uygun rotalar arıyorlar. Ancak keyifli bir tatil geçirmenin yanı sıra, maliyet kadar güvenilirlik de önem kazanıyor, çünkü insanlar salgın döneminde endişe duyuyorlar.

SAĞLIK BAKANLIĞI YÜZME TAKİP SİSTEMİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı proje yoğun ilgi görüyor, çünkü vatandaşların koronavirüs dönemindeki endişelerini hafifletmeye yönelik kolaylık sağlıyor. Plajlarda salgından korunma önlemleri için çalışmalar başlatılmıştı ve bu da vatandaşlara güvenli bir tatil imkanı sunuyor.

Tatilciler, Bakanlık tarafından geliştirilen bu özgün uygulama sayesinde plajların sağlık yönünden güvenli olup olmadığını kolayca takip edebiliyorlar. Bu, tatilcilerin güvenli ve huzurlu bir tatil geçirmelerine yardımcı olurken, seçtikleri tatil rotalarını daha bilinçli bir şekilde belirlemelerini sağlıyor. Bakanlık, vatandaşların sağlığını koruma odaklı bu önemli çalışmayla yaz sezonundaki turizm hareketliliğine destek veriyor.

Sağlık Bakanlığı yüzme suyu takip sistemi nedir? Ne işe yarar?

Haritada yer alan renklerin anlamları şu şekilde:


Mavi: Mükemmel

Yeşil: İyi

Sarı: Kötü

Kırmızı: Girilmesi yasak

Sağlık Bakanlığı yüzme suyu takip sistemi nedir? Ne işe yarar? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Plaj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.