Sağanak yağış saat kaçta başlayacak? İstanbul 19 Temmuz hava durumu...

İstanbullular hava durumu detaylarını araştırıyorlar. Dün yer sağanak yağışların etkili olduğu İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir uyarı daha geldi. Bugün saat kaçta sağanak yağışın geleceği merak ediliyor. Peki İstanbul'a bugün sağanak yağış saat kaçta yağacak? 19 Temmuz İstanbul hava durumu. Detaylar haberimizde...

İstanbul'a bugün sağanak yağış saat kaçta yağacak? İstanbullular 19 Temmuz hava durumunu merak ediyor. Dün İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir uyarı daha geldi. Bugün ise ne zaman sağanak yağışın geleceği araştırılıyor. Peki İstanbul'a bugün sağanak yağış saat kaçta yağacak? 19 Temmuz İstanbul hava durumu. Merak edilen detaylar haberimizde...

Sağanak yağış saat kaçta başlayacak? İstanbul 19 Temmuz hava durumu...

Dün İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış görülmüştü. İstanbul için meteorolojiden bir uyarı daha geldi. Yapılan uyarıda sağanak yağış geçişlerinin görüleceği ve kent genelinde vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre İstanbul'da bugün saat 09:00'dan sonra başlayacak yağış akşam mesai bitimi olan 18:00'e kadar sürecek. Bugün sıcaklık 30 derece dolaylarında olacak. Havanın yer yer çok bulutlu ve aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

5 İLE DAHA UYARI

Meteoroloji'den 5 il için son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illeriyle ilgili yapılan uyarıda; şiddetli sağanak yağış beklendiği bilgisi verilip vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya davet edildi.

METEOROLOJİ

Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı. Türkçeye, Fransızca météorologie sözcüğünden geçmiştir.


Alexander von Humboldt'un çalışmasına dayanılarak William Channing Woodbridge tarafından çizilmiş olan dünya izotermal tablosu (1823)
Atmosferin özellikle alt katmanlarında meydana gelen hava olaylarının oluşumunu ve değişimini nedenleriyle inceler ve kısa dönemli tahminler yapmayı amaçlar. Matematik, coğrafya, istatistik ve fizikten yararlanır.

Günümüzde meteorolojik hizmetler, tamamen bilimsel yöntemlerle ve uluslararası iş birliği içerisinde yürütülmektedir. Bugün dünyada, 24 saat sürekli çalışan onbin civarında kara istasyonu, açık denizlerde görev yapan altıbinden fazla gözlem gemisi ve yüksek hava sondajları yapan binden fazla meteoroloji istasyonu vardır.

YAĞIŞIN OLUŞUMU

Yağışın oluşabilmesinin temel şartı ortamda su buharı (nem) bulunmasıdır. Nemin yanında şu olaylarında gerçekleşmesi gereklidir.

Soğuma: Yoğunlaşmanın gerçekleşmesi için soğumanın gerçekleşmesi gerekir. Soğuma, sıcak havanın soğuk zemine temasıyla (konveksiyon) oluşabilir. Gökyüzünün açık olduğu bulutsuz gecelerde yerin ısı kaybıyla (radyasyon) olabilir. Soğuk ve sıcak hava kütlelerinin karışımı ile oluşur. Isınan havanın yükselmesi ile (adyabatik) yöntemle soğuma gerçekleşir.
Yoğunlaşma: Nemin bulunduğu havada yoğunlaşmanın başlayabilmesi için yoğunlaşma çekirdeklerinin bulunması gerekir. Yoğunlaşma çekirdeği; havadaki asılı haldeki çölden kalkan tozlar, okyanuslardan uçuşan tuz parçaçıkları, volkandan püsküren kül zerrecikleri, meteorların parçalanma artıkları gibi katı zerreciklerdir. 10 mikrondan küçük bu parçacıklar üzerinde su tutunabilir. İnce film tabakası halindeki higroskopik su giderek kalınlaşır. Yer çekimine karşı koyamayacak ağırlığa ulaşınca düşmeye başlar.
Alana yeni bulut gelmesi: Bulutlarda bulunan 2-3gr/m³ su kısa sürede tükenir, alana yeni bulutlar gelmedikçe uzun ve güçlü bir yağış oluşmaz.

YAĞIŞ

Yağış, hava kütlelerinin soğuk bir hava tabakası ile karşılaşarak, soğuk bir yerden geçerek ya da yükselerek soğuması sonucunda içerisindeki su buharının yoğuşarak sıvı veya katı halde yeryüzüne inmesi olayıdır. Plüvyometre adı verilen bir âletle ölçülür. Yıllık yağış miktarı mm, cm ve m olarak, günlük yağış miktarı ise kg/m² ile ifade edilir. Yıllık toplam yağış miktarının bir alanda oluşturduğu yükseklik baz alındığı için uzunluk birimleriyle ifade edilir. Birçok farklı formda meydana gelebilir, bunlar yağmur, kar, graupel, dolu ve sulusepkendir. 

Sağanak yağış saat kaçta başlayacak? İstanbul 19 Temmuz hava durumu... ile ilgili etiketler Yağış İstanbul sağanak saat kaçta başlayacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.