Safa Önal kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti?

Türkiye'nin ünlü senarist ve yönetmeni Safa Önal 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bu üzücü kaybın ardından Safa Önal'ın kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Safa Önal kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti? İşte ayrıntılar...

Guinness Rekorlar Kitabı'na 'Senaryosu En Çok Filme Çekilen Senarist' dalında başarım yakalayan Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti. Bu olay sonrasında 'Safa Önal kimdir?' sorusu kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Peki, Safa Önal kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti?

Safa Önal kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti?

SAFA ÖNAL KİMDİR?

Safa Önal, Türk sinemasının ünlü senarist ve yönetmenlerinden biridir. 17 Aralık 1931 tarihinde İstanbul'da doğdu. Yazarlığa 1945 yılında kısa öyküler yazarak başladı ve daha sonra Türk sinemasına önemli katkılarda bulundu.

Safa Önal'ın senaryoları birçok ünlü filmde kullanıldı. Bunlardan bazıları; 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul', 'Ah Müjgan Ah', 'Dila Hanım', 'Tatar Ramazan', 'Tatlı Nigar', 'Doktor Civanım' gibi pek çok film oldu. Aynı zamanda yönetmenlik kariyerine de adım atan Önal, 40'a yakın filme imza attı.

Uzun ve başarılı kariyeri boyunca, Safa Önal birçok ödül kazandı. Senaryo ve diyalog yazarı olarak, 395 senaryosu filme çekilerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Ayrıca, Türk sinemasında önemli bir etki yarattığı için Altın Koza ve Altın Portakal gibi prestijli ödülleri de aldı.

2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri'nde 'Sinema' dalında ödüle layık görülen Safa Önal, bu ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı.

Safa Önal'ın kardeşi, söz yazarı ve sunucu Sezen Cumhur Önal'dır. Safa Önal'ın annesi Hürriyet Nihal Önal ise 2009 yılında 100 yaşındayken hayata veda etmiştir.

Türk sinemasına olan katkıları ve başarılarıyla tanınan Safa Önal, 92 yaşında hayata gözlerini yumarak aramızdan ayrıldı. Sinema dünyasındaki emekleri ve eserleriyle anılmaya devam edecek olan usta sanatçı, sevenleri tarafından derin bir özlemle anılacaktır.

Safa Önal kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti? ile ilgili etiketler Guinness ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.