Sadullah Celen kimdir, kaç yaşında vefat etti, hangi dizileri yönetti?

Sadullah Celen, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken ve merak uyandıran bir isim haline geldi. Ünlü yönetmenin vefat haberinin duyulmasıyla birlikte birçok kişi, Sadullah Celen'in hayatıyla ilgili detayları araştırmaya yönlendirdi. Merak edilen sorular arasında "Sadullah Celen kimdir?" ve "Yönetmen Sadullah Celen neden ve kaç yaşında öldü?" gibi konular bulunmakta. Peki, Sadullah Celen kimdir, kaç yaşında vefat etti, hangi dizileri yönetti? İşte, Sadullah Celen hakkında merak edilenler!

Ünlü yönetmenin vefat haberinin duyulmasıyla birlikte birçok insan, Sadullah Celen'in hayatına dair detayları araştırmaya yöneldi. "Sadullah Celen kim?" ve "Yönetmen Sadullah Celen neden ve ne zaman öldü?" gibi sorular, araştırma listesinin başında yer aldı. Sadullah Celen'in kim olduğu, kaç yaşında vefat ettiği ve hangi dizilere imza attığı gibi soruların cevapları merak konusu oldu. İşte, Sadullah Celen hakkında bilinmesi gereken detaylar!

Sadullah Celen kimdir, kaç yaşında vefat etti, hangi dizileri yönetti?

SADULLAH CELEN KİMDİR?

Türkiye'nin tanınmış yönetmenlerinden Sadullah Celen, 1 Ocak 1960'ta İzmir'de doğdu ve 64 yaşında İstanbul'da vefat etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü mezunu olan Celen, 1985 yılında sinema dünyasına Züğürt Ağa filmiyle yönetmen yardımcısı olarak adım attı. Kariyeri boyunca Süha Arın ile birlikte birçok belgeselde çalışan Celen, 1994 yılından itibaren birçok film ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.

Sadullah Celen'in hayatını kaybetmesi, sosyal medyada ve geniş kitlelerde büyük bir üzüntü yarattı. Yönetmenin vefatıyla birlikte, hayranları ve sevenleri Sadullah Celen'in yaşamı, kariyeri ve ölüm sebebini öğrenmek için bilgi arayışına girdi.

Celen'in filmografisinde yer alan yapımlar arasında, Fatih Harbiye, Şehnaz Tango, Yedi Numara, Cennetin Gözyaşları gibi birçok başarılı projenin yönetmenliğini üstlendiği görülmektedir. Ayrıca, son olarak 2023 yılında yayınlanan "Benim Güzel Ailem" adlı TV dizisinin de yönetmenliğini yapmıştır.

Ünlü yönetmenin ölüm sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sevenleri ve sevenlerini derin bir üzüntü içerisinde bıraktığı bilinmektedir. Sadullah Celen'in anısına sektördeki dostları ve sevenleri sosyal medyada paylaşımlar yaparak duygusal mesajlar ilettiler.

SADULLAH CELEN FİLMOGRAFİ

Benim Güzel Ailem (TV Dizisi, 2023) Adi Sevgi (TV Dizisi, 2022) Kazara Aşk (TV Dizisi, 2021) Elimi Bırakma (TV Dizisi, 2018) Cennet'in Gözyaşları (TV Dizisi, 2017-2018) Güneşin Kızları (TV Dizisi, 2015) Fatih-Harbiye (TV Dizisi, 2 Sezon, 2013-2014) Hayatımın Rolü (TV Dizisi, 2012) Reis (TV Dizisi, 2011) Bitmeyen Şarkı (TV Dizisi, İlk 8 bölüm, 2010) Üvey Aile (TV Dizisi, 2008) Hepimiz Birimiz İçin (TV Dizisi, 2008) Canım Ailem (TV Dizisi, 2 Sezon, 2008-2009) Yemin (TV Dizisi, 2007) Erkekler Ağlamaz (TV Dizisi, 2006) Kısa Devre (TV Dizisi, 2002) Yedi Numara (TV Dizisi, 2000) Sıcak Saatler (TV Dizisi, 1998) Sahte Dünyalar (TV Dizisi, 1995) Şehnaz Tango (TV Dizisi, 1994) Yaşayan Gölgeler (Yürütücü Yapımcı, Sinema Filmi, 1989) Kurtuluş (Yönetmen Yardımcısı, TV Dizisi, 1996) Züğürt Ağa (2. Yönetmen, Sinema Filmi, 1985)

Sadullah Celen kimdir, kaç yaşında vefat etti, hangi dizileri yönetti? ile ilgili etiketler dizi
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.