Sadettin Saran kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Sadettin Saran, son günlerde Fenerbahçe başkanlığı konusu içerisinde sıklıkla gündeme gelen bir isim olarak öne çıkıyor. Sadettin Saran'ın kim olduğunu merak eden vatandaşlar 'Sadettin Saran kim?' gibi soruları arama motorlarında araştırıyorlar. Peki, Sadettin Saran kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? İşte, Sadettin Saran'ın hayatı ve kariyeri!

Son dönemde Fenerbahçe başkanlığı gündemiyle sıkça adı anılan bir isim olarak Sadettin Saran ön plana çıkıyor. Merak edenler tarafından "Sadettin Saran kim?" gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Sadettin Saran kimdir, nereli, kaç yaşında ve ne işle uğraşıyor? İşte, Sadettin Saran'ın yaşamı ve kariyeri hakkında bilgiler!

Sadettin Saran kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964 tarihinde Amerikalı bir anne ile Türk bir babanın oğlu olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver kentinde dünyaya gelmiştir. 4 erkek kardeşin en büyüğü olan Saran, çok küçük yaşta Türkiye'ye gelmiştir.

Üniversite eğitimi için ABD'ye gitmiş ve Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığına ilgi duymaya başlamış ve Amerikan spor yayıncılığı alanında uzman olan Entertainment and Sports Programming Network adlı kuruluşta çalışmıştır.

1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savaş sanayi kuruluşu Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğinde görev yapmıştır. Daha sonra Türkiye'de spor yayıncılığı ve yayın hakları alanına girmiş ve 1995 yılında kendi şirketini kurarak Saran Holding'in temelini atmıştır.

Saran'ın mal varlığına dair bilgiler de mevcuttur. 2004 yılında Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'un hisselerinden 4 milyon avro değerinde satın almıştır. Ayrıca S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, Radyo Trafik gibi medya kuruluşları ile Ajansspor internet sitesi ve tuttur.com bahis sitesi de Saran'a aittir.

Özel hayatıyla da dikkat çeken Sadettin Saran, üç evlilik yapmıştır. Son evliliği 2017 yılında sona ermiştir. Fenerbahçe yönetimine girdikten sonra magazin basınının da ilgisini çeken Saran, 2007 ile 2011 yılları arasında Hülya Avşar ile ilişki yaşamıştır. Son olarak, Emina Jahoviç ile birlikte olduğuna dair haberler ve fotoğraflar magazin basınında yer almıştır.G

Sadettin Saran kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Sadettin Saran
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.