Sadece 6 adet hurma ve bir kase yoğurt ile mum gibi eriyin! İşte en popüler hurma yoğurt kürü

Zengin besinlerin bir araya gelmesi ile gerçekleştirilen hurma yoğurt kürü sayesinde çok kolay bir şekilde sadece 10 günde 6 kilo verebileceksiniz. Son günlerin en popüler kilo verme yöntemlerinden biri olan hurma yoğurt kürü faydaları da oldukça etkileyicidir.

Kilo vererek eski formuna bir an önce kavuşmak isteyenlerin ilgi odağı haline gelen hurma yoğurt kürü hem doğru hem de dengeli tüketildiğinde jet hızıyla fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Hurma yoğurt kürü sayesinde 10 gün süresince 6 adet hurma ve bir kase ev yapımı yoğurt tüketmeniz gerekiyor.

Özellikle yoğurdun evde yapılmış olması kürün etkinliğini daha da arttırmaktadır. Her gün aşırı sabah kahvaltısında yoğurt, hurma, tarçın ve keten tohumu bir kase içerisinde karıştırılarak tüketilmelidir. Sabahları yiyeceğiniz hurmayı ortadan ikiye bölerek bir gece öncesinde suda beklettiğiniz takdirde hurmanın içerisinde bulunan laksatiflerin etkilerinin arttığı görülecektir.

Bu işlemlerle beraber bağırsağın boşaltım işlemini daha da hızlandırarak kişiye çok daha uzunca bir süre tokluk hissi sağlanacaktır. Çok basit bir şekilde uygulanabilen yoğurt hurma kürü, vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve mineralleri de karşılayacaktır.

Sadece 6 adet hurma ve bir kase yoğurt ile mum gibi eriyin! İşte en popüler hurma yoğurt kürü

Hurma Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Gerekli olan malzemeler şunlardır:

o 3 adet hurma
o 1 çay kaşığı tarçın
o 1 tatlı kaşığı keten tohumu
o 1 kâse yoğurt

Hurmaları sıcak bir su içerisinde 1-2 saat ya da 1 gece bekleterek yoğurda ekleyin. Diğer malzemeleri de içerisine ilave ederek afiyetle tüketin.

Hurma Yoğurt Kürünün Faydaları

Hurma ve yoğurt, vücut için oldukça faydalıdır. Vücut sağlığına birçok faydası bulunan bu iki besinin bir araya gelmesi ortaya mükemmel sonuçlar çıkarmaktadır.

Sadece 6 adet hurma ve bir kase yoğurt ile mum gibi eriyin! İşte en popüler hurma yoğurt kürü - Resim : 2

Hurma; yağ, kalsiyum, demir, protein ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Sindirim sistemini daha da hızlı çalıştırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte ve kanser oluşumunu önleyerek kalp-damar hastalıklarına da iyi gelmektedir. Metabolizmayı da hızlandıran hurma, kişinin çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kilo vermesine yardımcı olmaktadır.

Yoğurt ise kalorisi çok düşük olduğundan önemli bir protein kaynağıdır. Ortalama 100 gr yoğurt içerisinde 10 gram protein bulunmaktadır. Proteinli besinler kişiyi uzunca bir süre tok tuttuğundan kasların onarılmasına da yardımcı olmaktadır.

Hurma ve yoğurt ikilisini birlikte tüketerek tokluk hissi elde edilip metabolizma daha da hızlandırılır ve gün içerisinde gereken besin değerinin alınması sağlanmaktadır. Hurma ve yoğurdun içerdiği besinler kişinin kabızlık sorununun da ortadan kalması yardımcı olmaktadır.

Sadece 6 adet hurma ve bir kase yoğurt ile mum gibi eriyin! İşte en popüler hurma yoğurt kürü ile ilgili etiketler Yoğurt Hurma Diyet