Rusya'nın 'kaza ateşi' aslında Türkiye'ye gözdağı mı?

El Bab'dan gelen acı haberi Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

TSK, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından terör örgütü DEAŞ hedeflerine sabah 08.40 sularında düzenlenen hava harekatında "kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile" 3 askerin şehit olduğunu, biri ağır 11 askerin yaralandığını açıkladı.

Olayın, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan, "PKK ve YPG'yi terörist olarak görmüyoruz" açıklamasının hemen ardından, CIA Başkanı Mike Pompeo'nun ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Türkiye'yi ziyaretinden ise hemen önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN GÖZDAĞI İÇİN DOST SALDIRISINA UĞRAMASINDAN KORKUYORUM"

Yaşanan bu sıcak gelişmeler, SuperHaber yazarı Metehan Demir'in El Bab operasyonunun başladığı ilk günlerde yaptığı bir yorumu akıllara getirdi.

Metehan Demir katıldığı bir televizyon programında, bugün yaşanan acı olayın gerçekleşebileceğini öngörmüş ve önemli uyarılarda bulunmuştu.

Demir, 2016 yılı Eylül ayında Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullanmıştı;

"Türkiye bu harekatta PYD’nin alanına girmeye başladıkça daha yalnız kalıyor. Bir dost ateşi tuzağına, gözdağı vermek için olaya kaza süsü verilmiş saldırıya uğramasından korkuyorum. Türkiye’nin bu konuya azami dikkat edilmesi konusunda askeri ve diplomatik kanallardan uyarılarını yapması gerekiyor."

Rusya'nın 'kaza ateşi' aslında Türkiye'ye gözdağı mı? ile ilgili etiketler Rusya Metehan Demir Şehit dost ateşi El Bab Fırat Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.