Rusya'dan müzakereler öncesi yeni açıklama: Rusya en kısa sürede Ukrayna ile anlaşmaya istekli

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 5 gündür devam ederken gözler müzakere masasına çevrildi. Rusya tarafı Ukrayna ile anlaşmaya istekli olduklarını kaydetti. Müzakerelerden çıkacak sonu. büyük bir merakla bekleniyor.

Interfax haber ajansı, Rus müzakerecinin Rusya'nın en kısa sürede Ukrayna ile anlaşmaya istekli olduğunu aktardı.

Müzakerecinin “Her türlü anlaşma iki tarafın da çıkarına olacaktır” dediği vurgulandı.

Zelenski sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Belarus sınırındaki Pripyat ırmağı bölgesinde Rus heyetiyle ön koşulsuz olarak görüşme konusunda anlaştık" demişti.

Rusya ordusunun bir kısmı Belarus'tan Ukrayna'ya saldırmıştı. Kiev yönetimin bu nedenle Belarus'ta tarafsız bir görüşmenin gerçekleşmeyeceğini söylemişti. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Ukrayna lideri güvenlik konusunda güvence aldığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada müzakerelere güvenmediğini ancak bunu denemeleri gerektiğini söyledi.

BELARUS DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜZAKERE MASASINI PAYLAŞTI

Öte yandan Belarus Dışişleri Bakanlığı Rusya ile Ukrayna'nın oturacağı müzakere masasını paylaştı. Bakanlık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görüşmeler için her şeyin hazır olduğunu ve iki ülkenin heyetlerinin beklendiğini kaydetti.

 

Rusya'dan müzakereler öncesi yeni açıklama: Rusya en kısa sürede Ukrayna ile anlaşmaya istekli ile ilgili etiketler Belarus Ukrayna Rusya müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.