Rus takımları men edilince Süper Lig şampiyonuna fırsat doğdu!

Rusya ile Ukrayna arasında savaş nedeniyle FIFA ve UEFA’nın ortaklaşa aldıkları kararla Rus takımları uluslar arası turnuvalardan men edildi. Bu yaşanan durum Türk takımları için yeni bir fırsatın kapısını araladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından alınan karar doğrultusunda Rus takımlarının uluslar arası turnuvalardan men edilmesi sonrasında ülke puanı sıralaması yeniden gündeme geldi.

Bu sezon düzenlenen turnuvalardan men edilen Rus kulüpleri, ikinci bir karar alınana kadar uluslararası müsabakalarda yer alma hakkına sahip olmayacak.

Rus takımları men edilince Süper Lig şampiyonuna fırsat doğdu!

UEFA'nın aldığı bu kararın gelecek sezon da geçerliliğini koruması halinde Süper Lig'i birinci sırada bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için iki ön eleme maçı yerine sadece 1 ön eleme maçı oynayacak. Ayrıca Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma ihtimali de bulunmakta.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanan iki takımın aynı ülkeden çıkması halinde 1 takımlık kontenjan açılacak. Bu durum, geçen sezonun UEFA sıralamasında 13. olan Türkiye'de şampiyon olacak takımın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacağı anlamına geliyor.

Rus takımları men edilince Süper Lig şampiyonuna fırsat doğdu! ile ilgili etiketler Süper Lig şampiyon UEFA FIFA Rus takımları
GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.