Ruhi Ersoy kimdir? Mesleği ne? Kaç yaşında? Kültür ve Turizm Bakanı olacak mı?

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın, yeni sistemin ilk kabinesini açıklamasına saatler kala kulislerde dolaşan bir listede Kültür ve Turizm Bakanı olarak Ruhi Ersoy görülüyor. Ruhi Ersoy kimdir? Mesleği ne? Kaç yaşında? Kültür ve Turizm Bakanı olacak mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

TBMM'de Yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam kabineyi açıklaması bekleniyor. Kulislerde dolaşan listedeki isimlerden biri olan Ruhi Ersoy kimdir? Mesleği ne? Kaç yaşında? Kültür ve Turizm Bakanı olacak mı? Konuyla ilgili bilgilere bu haberden ulaşabilirsiniz.

Ruhi Ersoy kimdir? Mesleği ne? Kaç yaşında? Kültür ve Turizm Bakanı olacak mı?


16 Nisan referandumunda kabul edilen, 24 Haziran seçimleri ile de yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı'nın belli olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün resmen hayata geçiyor. Başbakanlık kurumunun kaldırılarak tüm bakanlıkların doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olacağı yeni sistemle ilgili en çok merak edilen konu ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kimlerin yer alacağı...

Yeni kabineyle ilgili Ankara kulislerinde çarpıcı iddialar ve sürpriz isimlerin yer aldığı bir liste elden elde dolaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesine ait olduğu iddia edilen listede Ruhi Ersoy'un ismi Kültür ve Turizm Bakanlığı için geçiyor.

RUHİ ERSOY KİMDİR?
2 Aralık 1972 doğumlu Ruhi Ersoy, Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilidir.

Osmaniye doğumlu Ersoy, 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Kayseri Behice Yazgan Kız Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine başladı. Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Ersoy, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyesi seçilen Ersoy, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girdi. Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi. Kasım 2015 Türkiye genel Seçimleri'nde tekrar MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girdi. 24 Haziran'daki seçimlerde de milletvekili seçildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
Kültür ve Turizm Bakanlığı; 16 Nisan 2003 tarih ve 4848 sayılı kanun ile kurulmuştur. Bu Kanunun amacı; kültürel değerleri yaşatmak, geliştirmek, yaymak, tanıtmak, değerlendirmek ve benimsetmek, tarihî ve kültürel varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek, yurdun turizme elverişli bütün imkânlarını ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek, turizmin geliştirilmesi, pazarlanması, teşvik ve desteklenmesi için gerekli önlemleri almak, kültür ve turizm konularıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek ve bu kuruluşlarla iş birliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve iş birliği yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının kurulmasına, teşkilât ve görevlerine ilişkin esasları düzenlemektir.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bakanlık Müşavirliği
Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı
Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
İç Denetim Birimi Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü
Milli Kütüphane Başkanlığı
Müsteşarlık
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Dairesi Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sinema Genel Müdürlüğü
Toplumsal Faaliyetler Koordinatörlüğü
Tanıtma Genel Müdürlüğü
Telif Hakları Genel Müdürlüğü
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Taşra Teşkilatı
İl Teşkilatı

Sürekli Kurullar / Bağlı Kuruluşlar
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı

Ruhi Ersoy kimdir? Mesleği ne? Kaç yaşında? Kültür ve Turizm Bakanı olacak mı? ile ilgili etiketler ruhi ersoy kimdir mesleği ne kaç yaşında kültür ve turizm bakanı olacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.