Roland Garros'ta: Swiatek-Kenin finali

Roland Garros'ta Polonyalı tenisçi Iga Swiatek'le Amerikalı Sofia Kenin adlarını tek kadınlar finaline yazdırdı. 19 yaşındaki Swiatek yarı finalde Nadia Podorska'yı zorlanmadan geçerken, 21 yaşındaki Avustralya Açık şampiyonu Kenin ise tecrübeli Petra Kvitova'yı saf dışı bırakmayı başardı.

Roland Garros 2020'de tek kadınlar finalinin adı kondu: Iga Swaitek-Sofia Kenin...

Sezonun son Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık'ta (Roland Garros) iki raket de ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi. Dünya 54 numarası Polonyalı tenisçi Swiatek, yarı finalde Nadia Podorska'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle geçerek adını finale yazdırdı. Final yolunda 2018 şampiyonu Simona Halep'i de eleyen 19 yaşındaki raket, kariyerinin en büyük başarısını elde etti. Swiatek, finalde Kenin'i 2-0'la geçerse hiç et kaybetmeden şampiyon olmayı başaran 2. kadın tenisçi olarak tarihe geçecek. Daha önce bu başarıyı 2007'de Belçikalı efsane raket Justine Henin başarmıştı. Arjantinli Podorsko (131) ise Roland Garros tarihinde en düşük sıralama sahibi olarak yarı final gören raket olmuştu.

Tek kadınlar yarı finalinin diğer maçında 2 kez Wimbledon şampiyonluğu bulunan Petra Kvitova'yla, bu yıl Avustralya Açık zaferi elde eden Sofia Kenin kozlarını paylaştı. Kenin korttan 6-4 ve 7-5'lik iki setle galip ayrıldı. Turnuvanın 4, dünya sıralamasının 6. basamağındaki 21 yaşındaki raket kariyerinin 2. Grand Slam şampiyonluğunu yaşamak için cumartesi günü korta çıkacak.

Roland Garros'ta: Swiatek-Kenin finali ile ilgili etiketler Tenis roland garros Sofia Kenin Iga Swiatek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.