Ripple (XRP) nedir? Nasıl alınır?

Kripto paralar ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz kripto paralardan biri de Ripple. Bu çerçevede, "Ripple nedir ve nasıl alınır?" sorusu arama motorlarında heyecanla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Ripple, 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemi ve kripto para değeridir. Kripto paralar ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, "Ripple nedir, nasıl alınır?" sorusu merakla araştırılıyor. Detaylar haberimizde... 

Ripple (XRP) nedir? Nasıl alınır?

RIPPLE NEDİR?

Ripple, 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemi ve kripto para değeridir (XRP). Ripple diğer birçok kripto para birimlerinin aksine merkezi olan bir kripto para birimidir. Blockchain sistemi üzerinde işlem görmesine rağmen işlem gören bütün defterler şirket tarafından yönetilmektedir.

Kurumsal bir merkeze sahip olması Ripple kripto para değerinin, ödeme sistemleri sağlayıcısı şirketlerin ve bankaların tercih ettiği bir kripto para ve transfer sistemi olmasını sağlamıştır.

RIPPLE NASIL ALINIR?

Ripple’ın, diğer kripto para birimlerinin aksine madenciliği veya üretimi yapılmamaktadır. Dolaşımdaki bütün Ripple değerlerini şirket üretmektedir. Toplam üretilen Ripple miktarı 100 milyar adet olsa da, şirket piyasaya sadece 40 milyar adet Ripple sunulmuştur.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden farklı bir politika izleyen şirket madencilikten farklı bir üretim sistemi benimsemiştir. Üretilen Ripple’lar belli aralıklarla piyasaya sürülmeye devam etmektedir.

 

 

Ripple (XRP) nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler ripple
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.