Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? Kimler bayram ikramiyesi alabilir?

Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı vatandaşlar tarafından merak edilmekte. 1100 TL olarak hesaplara yatacak olan Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Kimler bayram ikramiyesi alabilir?

Emekli vatandaşlar 2021 Ramazan Bayramı ikramiyeleri için heyecanlı bekleyişe başladı. Geçim sıkıntılarının yanında koronavirüs salgınından dolayı zor günler geçiren emekli vatandaşlar bu sene 2021 yılı Ramazan Bayramı’nda 1100 TL bayram ikramiyesi alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada, emekli bayram ikramiyelerine 100 TL zam yapıldığını söyleyerek 1100 TL olarak ödeneceğini söyledi.

İlk olarak 2018 yılında ödenmeye başlayan emekli bayram ikramiyelerinden 12.5 milyon emekli ile dul ve yetime kadar bütün vatandaşlar yararlanabilecek. Bugüne kadar 3 Ramazan, 3 de Kurban bayramında olmak üzere toplam 6 bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirildi.

2021 Emekli Bayram İkramiyesi

2018 yılından bu yana 6 bayramda emekli, dul ve yetimlerle diğer hak sahiplerine toplam 64.2 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi. Bu da emeklilere her bayramda yaklaşık 11 milyar TL, yılda da 22 milyar lira ikramiye ödendiğini gösteriyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

– Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? Kimler bayram ikramiyesi alabilir? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı emekli bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.