Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020?

İslam dünyasının heyecanla beklediği Ramazan ayının ne zaman olduğu merakla araştırılıyor. İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadeti bu ayda yerine getirilmektedir. Tüm İslam aleminin yıl içerisinde en değer verdiği aylar olan 3 aylar için geri sayım başladı. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020? Detaylar haberimizde...

Ramazan ayı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olarak bilinir. Bu ayın bitiminde ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bayrama ise Ramazan Bayramı denilmektedir. Birçok kişi Ramazan ayının ne zaman olduğunu merakla araştırmaya başladı. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir.  Peki, Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020? Detaylar haberimizde...

Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2020?

İslam dünyasının sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak ve 23 Mayıs'da son bulacak. 24 Mayıs'ta ise ramazan bayramının birinci günü idrak edilecek.

2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

24 Mayıs, Pazar günü başlıyor.

26 Mayıs, Salı günü bitiyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de idrak edilecek.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu yılki Dini takvime göre üç aylar 25 Şubat 2020'da başlayacak. Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

RAMAZAN AYI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

 

Ramazan ayı ne zaman başlayacak 2020? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan 2020 ramazan ayı ramazan bayramı tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.