Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir?

İstanbul'da yaşayan ve müze gezmeyi seven vatandaşlar Rahmi Koç Müzesi'nin nerede olduğunu, nasıl gidildiğini ve giriş ücretinin ne olduğunu merakla araştırıyor. İşte, Rahmi Koç Müzesi'ne dair merak edilen detaylar...

Müze severler ve Rahmi Koç Müzesi'ni görmek isteyenler müzeyle ilgili detaylara ulaşmak istiyor. İşte Rahmi Koç Müzesi'ne dair merak edilenler...

1994 yılında işadamı Rahmi Koç’un desteği ile açılan Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi Koç Müzesi İstanbul Haliç kıyısında 27 bin metrekarelik devasa bir alanda kurulmuş. Hem açık hem de kapalı sergi alanına sahip müzede Havacılık, denizcilik ve karayolu ulaşım tarihine ait klasik otomobillerden, tramvaya, teknelerden uçaklara nostaljik pek çok araç sergileniyor. İçerisinde oturup çayınızı afiyetle yudumlayabileceğiniz Fenerbahçe Vapuru özellikle seviliyor. Rahmi Koç Müzesi hafta sonu çocuklarla sıra dışı bir etkinlik yapmak isteyen aileler için çok değerli bir seçenek oluşturuyor.

RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE NELER VAR?

Müzede denizaltı, feribot, gemi, uçak, lokomotif ve tramvay modelleri gibi gerçek boyutlarda sergilenen binlerce obje aşağıdaki şekilde listeleniyor.

Demir yolu Taşımacılığı (demir yolu araçları, lokomotif ve tramvay modelleri)

Denizcilik (denizcilik nesneleri, modelleri, kayık, kano, tekneler ve yatlar, dıştan takma motorlar ve Amphicar’ın geniş koleksiyonu)

Fenerbahçe Feribot Teknesi (1953)

Havacılık (Açık Hava Ekran Alanında; Wright Kardeşlerin Planör Modeli, Douglas DC-3 ve bombardıman uçağı ve F104 S Starfighter)

İletişim Araçları (telgraflar, telefonlar, fonograflar, gramofonlar, kameralar ve televizyon setleri)

Karayolu Taşımacılığı (19. yüzyıl at arabaları, bebek arabaları, bisikletler, motosikletler, tarım araçları, klasik otomobiller, otomobil modelleri, itfaiye araçları ve buharlı arabalar)

Mühendislik (buhar ve dizel motorlar)

Modeller ve Oyuncaklar (18. yüzyıl el işi modeller, minyatür nesneler ve oyuncaklar)

Yaşayan Tarih (Çarşı, Balıkçı Limanı, Kayık Atölyesi, Motor Tamir Atölyesi, Torna Tezgahları, Zeytinyağı Fabrikası, Film Seti, Gemi Köprüsü)

RAHMİ KOÇ MÜZESİ FOTOĞRAFLARI

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir?

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir? - Resim : 2

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir? - Resim : 3

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir? - Resim : 4

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir? - Resim : 5

RAHMİ KOÇ MÜZESİ NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Rahmi Koç Müzesi Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde. Müzeye metrobüs ile Halıcıoğlu durağında indikten sonra yürüyerek ulaşılabiliyor. Üsküdar’dan kalkan Eyüp vapurları da Rahmi Koç Müzesi’ne uğruyor. Eminönü’nden kalkan 47, 47E, 47Ç ve 47N İETT hatları da müzeye ulaşım için diğer bir yöntem.

RAHMİ KOÇ MÜZESİ GÜNCEL GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?

Yetişkin: 120 TL
Öğrenci: 60 TL
Müzekart sahiplerine bilet fiyatı üzerinden %10 indirim uygulanıyor. Tekne turu ise ayrı ücretlendiriliyor.
Tekne turu yetişkin: 20 TL
Tekne turu öğrenci: 15 TL

Rahmi Koç Müzesi nerede, nasıl gidilir? 2023 giriş ücreti nedir? ile ilgili etiketler Rahmi Koç Müze
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.