Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Çanakkale'deki 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrası ilk açıklama: "Büyük deprem beklentimiz olan bir bölge değil."

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çanakkale Biga'da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından "Bu bölgede çok sayıda küçük fay olduğunu biliyoruz. Büyük bir fay beklentisi olan bir bölge değil." dedi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Çanakkale'de meydana gelen deprem sonrası CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulundu.

"BÜYÜK DEPREM BEKLENTİMİZ YOK"

Tüysüz, "Lapseki güneyinde olan bir deprem. Bu bölgede çok sayıda küçük fay olduğunu biliyoruz. Büyük bir fay beklentisi olan bir bölge değil. Daha önce de depremler oldu ama olan depremler Lapseki’nin güneyine yakın kesimlerde oluyor. Bunun artçıları 3’ün üzerinde depremler olabilir. Büyük bir deprem beklentimiz olan bir bölge değil." şeklinde konuştu.

Tüysüz sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yeni bir fay ortaya çıkabilir derken yeni bir fay oluşmaz, yeni fay oluşması insan ömrünün üzerinde bir süreç. Daha önce bilinmeyen bir fayı biz belirleyebiliriz ancak böyle bir şey olabilir. Bunun için biraz daha depremleri izlememiz gerekiyor.

Şu aşamada yeni bir fay oluşuyor veya yeni bir fay bulundu demek çok doğru değil.

Depreme karşı önlemlerde çok yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. 25 senedir bu konuda bilim insanları ve meslektaşlarımız yırtınıyorlar, tedbirlerin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil."

 

 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Çanakkale'deki 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrası ilk açıklama: "Büyük deprem beklentimiz olan bir bölge değil." ile ilgili etiketler deprem Çanakkale
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.