Polonya'da asgari ücret ne kadar 2022?

Diğer ülkelerin asgari ücret tutarları pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Asgari ücretin ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da Polonya geliyor. Polonya'da yaşamak, çalışmak isteyen veya turistik amaçlı ziyaret etmeyi düşünen vatandaşlar Polonya'da asgari ücretin ne kadar olduğuna yönelik araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye dışındaki ülkelerdeki asgari ücretin ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da, hem çeşitli meslek kollarında çalışmak için göç edilen, hem de turistik amaçla ziyaret edilen Polonya geliyor. Peki, Polonya'da asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Polonya'da asgari ücret ne kadar 2022?

POLONYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2022?

Hayat standartları birçok Avrupa ülkesine göre ortalam olan Polonya, asgari ücret ile çalışan vatandaşlarına bu noktada uygun bir maaş imkanı sunmaktadır. Dünya Bankası tarafından açıklanan verilere göre Polonya'da satın alma gücü 2018 itibari ile 33.739 puandır. Diğer Avrupa ülkelerine göre düşük bir satın alma gücüne sahip olan Polonya, Türkiye'den ise daha fazla bir alım gücüne sahiptir. Polonya'da 2021 itibari ile asgari ücret 605 Euro'dur.

2022 yılında Polonya asgari ücretinin ne kadar olacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. 2022 verileri açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

Polonya'da asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler Polonya asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.