Piyasada bulunmayan ilaçlar 2021! Eczanelerde bulunmayan ilaçlar!

Bazı mecralarda çıkan 'Kritik ilaçlar bulunamıyor.' iddiaları sonrası Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu açıklama yaptı.  Diğer taraftan, eczanelerde ihtiyaçları olan ilaçları bulamayan vatandaşlar piyasada olmayan ilaçları araştırmaya başladı. İşte, piyasada olmayan ilaçlar 2021! Detaylar haberimizde.

Vatandaşların, ihtiyaç duydukları ilaçları eczanelerde bulamadıklarına yönelik haberlerin ardından, piyasada olmayan ilaçlar ve ilaç sorgulama sistemi merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Piyasada bulunmayan ilaçlar 2021! Eczanelerde bulunmayan ilaçlar!

Bazı mecralarda çıkan 'Kritik ilaçlar bulunamıyor.' iddiaları sonrası Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu açıklama yaptı. 

RESMİ KURUM İDDİALARI YALANLADI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, kritik bazı ilaçlara kur farkı nedeniyle erişim sağlanamadığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"KUR GÜNCELLEMESİ ŞUBAT 2022'DE YAPILACAK"

 

"Son günlerde basında yer alan; döviz kurundaki yükseliş nedeniyle kritik ilaçlara erişilemediği yönündeki haberler, Kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir.

Bilindiği üzere; Türkiye'de ilaç fiyatları, dönemsel Avro kur değişikliğine bağlı olarak yılda bir kez güncellenmektedir. Kur güncellemesi tebliğe uygun olarak; 2022 yılının Şubat ayında yapılacaktır.

İthal edilmiş veya üretilmiş her bir kutu ilacın hareketi üretiminden eczanede satışına kadar izlenebilmektedir. Sistem üzerinden üretici-depo-eczane arasındaki ilaç akışı yani sevkiyat düzenli olarak takip edilmektedir.

Kurumumuz global ve yerli firmalarla sürekli irtibat halindedir. Herhangi bir ilaçta tedarik sıkıntısı olabileceği tespit edildiğinde, gerekli önlemler tarafımızca hızla alınmaktadır.

Denetim birimlerimizce tespiti halinde, firma, depo veya eczane düzeyinde ilaca erişimi engelleyici her türlü fiile karşı gerekli yaptırımlar uygulanacaktır"

İLAÇ TAKİP SİSTEMİ

İlaç takip 

İlaç Takip Sistemi, Beşeri tıbbi ürünlerin karekod kullanılarak tekilleştirilmesini, her biriminin geçtiği noktalardan yapılan bildirimler ile üretim, ithalat, ihracat, alış, satış, devir, tüketim, zayi olma, geri ödeme gibi tedarik zincirinde gerçekleşen tüm hareketlerini ya da hareket iptallerini gerçek zamanlı izleyen, geri çekme, bloke etme gibi bu ürünler üzerinde yapılması gereken iş ve işlemlerin gerçekleştirildiği merkezi kayıt ve takip sistemidir. 

İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ. İLAÇ TAKİP SİSTEMİYLE PİYASADA BULUNAN/BULUNMAYAN İLAÇLAR HAKKINDA DA BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.

Piyasada bulunmayan ilaçlar 2021! Eczanelerde bulunmayan ilaçlar! ile ilgili etiketler Eczane İlaç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.