Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta Firefly kullanma rehberi!

Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta geçtiğimiz haftalarda kullanıma sunulan ve makine öğrenimi tekniklerini kullanarak fotoğraflar üzerinde değişiklikler yapmaya veya farklı efektler eklemenize olanak tanıyan Firefly, kullanıcılar arasında merak uyandırdı. Bu çerçevede Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? sorusu birçok kullanıcı tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? İşte Photoshop'ta Firefly kullanmak için yapmanız gerekenler...

Photoshop'ta yapay zekanın nasıl kullanıldığını merak konusu oldu. Bu çerçevede Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? sorusu birçok kullanıcı tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? İşte Photoshop'ta Firefly kullanmak için yapmanız gerekenler...

Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta Firefly kullanma rehberi!

ADOBE FIREFLY NEDİR? 

Adobe Firefly, Adobe bünyesinde kullanıcılar için geliştirilen bir yapay zeka (AI) destekli sistemdir. Bu sistem, metin ve görsel oluşturma araçlarını içerir. İlk olarak beta sürümü piyasaya sürülen Firefly, ilerleyen dönemlerde Premiere Pro, Photoshop ve Illustrator gibi uygulamalara entegre edilmesi de ayrıca planlanmaktadır.

Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta Firefly kullanma rehberi! - Resim : 2

Dünyanın ilk etik metinden tarayıcı tabanlı yapay zeka sistemi olan Adobe Firefly, metinden görüntü oluşturma yeteneğine sahiptir. Firefly, Stable Diffusion, DALL-E 2 gibi sistemler gibi metinleri görsellere dönüştürme konusunda dikkat çekici özelliklere sahiptir. Ayrıca yaratıcılığı artırmak için önemli özellikler ve yeni fikirlerin üretilmesini sağlar.

ADOBE FIREFLY NE İŞE YARAR?

- Metinlere doku ve stil uygulanabilen metin efektlerinden yararlanabileceğiniz Firefly, metinden görüntü oluşturmak için farklı stiller kullanabilir, metinlere kişilik, doku ve stil katabilir.

- Firefly'a yakın zamanda entegre edilecek olan özellikle metin istemiyle görseli yeniden renklendirebilirsiniz. Yazılı bilgi sistemi kullanarak oluşturulan vektör grafiklerinin renk varyasyonları oluşturulabilir ve grafikler hızlı bir şekilde renklendirilebilirsiniz. 

- Bunların yanı sıra metin üzerine resimler oluşturarak görselin dikkat çekiciliğini artırabilirsiniz.

- Adobe Firefly, yaratıcı çalışmalara destek olup metinlerin görsellerini iyileştirmeye yardımcı olacak bir araçtır.

Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta Firefly kullanma rehberi! - Resim : 3

PHOTOSHOP'TA YAPAY ZEKA NASIL KULLANILIR? PHOTOSHOP'TA FIREFLY KULLANMA REHBERİ

1) İlk olarak, Adobe Firefly'ın web sayfasına gidin. Bu sayfaya tarayıcı üzerinden erişebilirsiniz veya Firefly'ın sitesini açmak için buraya tıklayınız.

2) Sayfada sağ üst köşede "Erişim İste" düğmesini tıklayın ve Adobe Firefly'a erişim talebinizi gönderin.

3) Ekrana gelecek olan formu dikkatlice doldurun. İstenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girin. Bu adım, erişim talebinizi tamamlamanız için gerekli bir aşamadır.

4) "Sonraki Sayfa" veya benzeri bir düğmeye tıklayarak ileri adımlara geçin. Bu adımda, yanıtlarınızı göndermeniz istenebilir.

5) Firefly, Adobe Photoshop uygulamanızda açıldığında hangi özelliği kullanmak istediğinizi seçin. Metinden görüntü oluşturmak için ne yapmak istediğinizi yazın.

6) Örneğin, belirli bir metin stilini veya efektini seçmek isteyebilirsiniz. Sağ menüde, görüntünün stili, oranı, türü gibi ayarları kolayca yapabilirsiniz. Metin efektleri için de aynı şekilde, hangi işlemi yapmak istediğinizi yazabilir ve sağ menüden metin efektleri ve yazı tipi gibi unsurları ayarlayabilirsiniz.

7) Firefly'ı kullanarak istediğiniz metinleri veya görüntüleri oluşturun. Ayarlamalarınızı yapın ve sonuçları gözlemleyin. Firefly'ın sunduğu özellikleri kullanarak yapay zekanın yaratıcılığını ortaya çıkarabilirsiniz.

Photoshop'ta yapay zeka nasıl kullanılır? Photoshop'ta Firefly kullanma rehberi! ile ilgili etiketler Photoshop yapay zeka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.