Phoenix Suns, Batı Konferansı final serisinde LA Clippers karşısında 2-0 önde

Batı Konferansı final serisinde Phoenix Suns 2-0 öne geçti. Los Angeles Clippers'la evindeki 2. maçın son saniyesine 1 sayı geride giren Arizona ekibi, mucizevi basketle maçı kazandı. Kawhi Leonard sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

NBA Batı Konferansı final serisinde Phoenix Suns 2-0 öne geçti. Normal sezonu Batı'da 2. sırada bitiren Monty Williams yönetimindeki Arizona ekibi, final serisinin 2. maçında Los Angeles Clippers'i 104-103 mağlup etti. İlk maçı da 120-113 kazanan Suns seride 2-0 öne geçti. 

Son 0.9 saniyeye 103-102 geride giren Suns'ta Jae Crowder, rakip sahanın son çizgisinden oyuna sokmak üzere topu aldı. Crowder'ın "alley-oop" pasını smaçla tamamlayan DeAndre Ayton, Suns'ın sahadan galip ayrılmasını sağladı.

Suns'ta 29 sayı, 9 asistle oynayan Cameron Payne, kariyerinin en yüksek skoruna ulaştı. Maçın kahramanı Ayton ise 24 sayı, 14 ribaundla "double double"a imza attı. All Star guard Devin Booker da 20 sayı, 5 asist üretti. Süper yıldız Kawhi Leonard'ın sakatalığı nedeniyle forma giyemediği Clippers'ta Paul George 26 sayı, 6 ribaund, 6 asist ve Reggie Jackson 19 sayı, 5 ribauntla mücadele etti. Serinin 3 ve 4. maçları Staples Center'da oynanacak.

Phoenix Suns, Batı Konferansı final serisinde LA Clippers karşısında 2-0 önde

DOĞU KONFERANSI'NDA FİNAL SERİSİ BAŞLIYOR

Son şampiyon Lakers'ı 4-2 geçtikten sonra Denver Nuggets'ı 4-0'la süpüren Phoenix Suns'ın sezon başında bu noktaya gelmesi pek beklenmiyordu. Şampiyonluk favorilerinden Clippers ise Dallas Mavericks'i zor zor 4-3 geçerken, yarı finalde de güçlü Utah Jazz'ı 4-2 geçmeyi başarmıştı.

Doğu Konferansı'nda ise Milwaukee Buck ile Atlanta Hawks arasındaki final serisinin ilk maçı bu gece TSİ 03.30'da oynanacak.

 
Phoenix Suns, Batı Konferansı final serisinde LA Clippers karşısında 2-0 önde ile ilgili etiketler Phoenix Suns NBA Los Angeles Clippers Deandre Ayton
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.