Peri balı nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Peri balı çok nasir olarak bulunan ele geçirilmesi son derece zor olan bir bal türüdür. Onu bu kadar değerli kılan şey zor bukunmaı değil içerisinde yer alan minerallerin yüksek olması ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmasıdır. Antalya'da açılan yöresel ürünler pazarında, Artvin'deki Sarıçayır Yaylası'nda bir mağaradan çıkarılan "Peri balı"nın kilogramı 5 bin avrodan satışa sunuldu. Peki, peri balı nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, peri balı hakkında merak edilen her şey...

Peri balı, Antalya'da yöresel ürünler pazarında satışa sunulmasından sonra gündeme geldi. Peri balı hangi hastalıklara iyi geliyor? Bu bal içerisinde yer alan minerallerin yüksek olması ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılması nedeniyle vatandaşların gündeminden düşmüyor. Bu değerli bal nerelerde bulunuyor? Genel itibariyle mağara içerisinde üremesi nedeniyle kolay kolay bulunamayan peri balı, dünya çapında çok yüksek miktarlarda alıcı buluyor. Peki, peri balı nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, detaylı bilgiler

Antalya'da açılan yöresel ürünler pazarında, Artvin'deki Sarıçayır Yaylası'nda bir mağaradan çıkarılan "Peri balı"nın kilogramı 5 bin avrodan satışa sunuldu.

peri_balA

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açan yöresel pazarda, farklı bölgelerden getirilen değişik ürünler sergilendi. En çok ilgiyi ise Artvin'de bal üreticiliği yapan Günay Gündüz'ün kilogramını 5 bin avrodan satışa sunduğu "Peri balı" çekti.

Peri balının diğer bir adıyla kaya balı,sönmüş kovan balı olarak isimlendirilmektedir. Bu bal sadece kayalarda üretilmektedir. Bunun nedeni ise arıların doğal ortamlarda kayalarda bal üretmesidir.

Peri balıı hangi hastalıklara iyi geliyor? Peri balının içerisinde propolis ve arı sütü poleni bulunmaktadır. Hiçbir şekilde el değmeden üretilen doğal bir baldır. Fransa'da yapılan araştırmaya göre peri balı kanser başta olmak üzere yaklaşık 51 hastalığa iyi gelmektedir.

Balın 2009 yılında Fransa'daki bal borsasında 1 kilogramının 45 bin Euro, 2010 yılında ise Çin'deki borsada 1 kilogramının 28 bin Euro fiyatla ilaç firmalarına satıldığı, iddia edilen konular arasında yer almaktadır. Gıda maddesinden çok tedaviye yardımcı özellikleri nedeniyle tercih edilen balın Türkiye'deki satış fiyatının ise 5 bin Euro olduğu söyleniyor.

Peri balı nedir? Hangi hastalıklara iyi gelir? ile ilgili etiketler peri balı peri balı hangi hastalıklara iyi geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.