Paul Auster kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşında öldü, eserleri neler?

Amerikalı yazar Paul Auster'ın hayatı ve ölümü, geniş bir kitle tarafından merak konusu oldu. Bu üzücü olayın ardından hayatını kaybeden ünlü yazar hakkındaki sorular, hayat hikayesi ve eserleri araştırılıyor. Peki, Paul Auster kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşında öldü, eserleri neler? İşte, Paul Auster'in hayatı ve eserleri...

Paul Auster'ın yaşamı ve ölümü, geniş bir kitlesi tarafından merak edilen bir konu haline geldi. Ünlü yazarın vefatının ardından, hayatı, edebi eserleri ve ardında bıraktığı miras üzerine birçok soru ortaya çıktı. Paul Auster kimdir, nereliydi, neden öldü, kaç yaşında hayatını kaybetti ve hangi eserleriyle tanınıyordu? İşte, Paul Auster'in yaşamı ve eserleri hakkında merak edilenler...

Paul Auster kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşında öldü, eserleri neler?

PAUL ASTER KİMDİR?

Paul Auster, 3 Şubat 1947'de Newark, New Jersey'de doğdu. Roman yazarı, şair ve senarist olarak tanınan Auster, eserleri ve edebi katkılarıyla ön plana çıktı. Columbia Üniversitesi'nde İngiliz, Fransız ve İtalyan edebiyatı üzerine eğitim aldı ve 1971-1974 yılları arasında Fransa'da yaşadı.

PAUL ASTER ESERLERİ NELER?

Yazarlık kariyerinde "New York Üçlemesi", "Yalnızlığın Keşfi", "Yanılsamalar Kitabı", "Kırmızı Defter", "Leviathan", "Kehanet Gecesi" gibi önemli eserlere imza atan Auster, aynı zamanda sinema alanında da etkinlik gösterdi ve birçok eserinin senaryosunu yazdı.

Paul Auster, eşi Siri Hustvedt ile birlikte uzun yıllar New York'un Brooklyn semtinde yaşadı. Ancak son zamanlarda, eserlerindeki derinlik ve çeşitliliğin yanı sıra, sağlık sorunları hakkında da haberler çıkmıştı.

PAUL ASTER NEDEN ÖLDÜ?

Ne yazık ki, akciğer kanseri tedavisi gören Paul Auster, salı akşamı Brooklyn'deki evinde yaşamını yitirdi.

Paul Auster kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşında öldü, eserleri neler? ile ilgili etiketler Yazar