Papaz Brunson'un tutuklanmasının ardından gelişen saldırılar tesadüf mü?

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu köşesinde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD'li papaz Brunson ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Brunson'un tutuklanmasının ardından İzmir'de adli personele karşı terör saldırılarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Kelkitlioğlu, ''Brunson ile ilgili karanlık eller bağımsız Türk yargısına gözdağı mı vermek istiyor’ sorusunu yöneltti.

İşte Murat Kelkitlioğlu'nun o yazısı...

ABD’nin papazı masum mu?

Pensilvanya’daki malikanesinde CIA koruması altında hayatını sürdüren teröristbaşı ‘papaz’ın masum olmadığı kesin de, ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede tam 3 kez serbest bırakılmasını istediği bizdeki papaz masum mu? FETÖ bağlantısı nedeniyle tutuklanan İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson’dan behsediyorum.

Brunson’un gazetemizde gündeme getirdiğimiz FETÖ İzmir Bölge İmamı ile bağlantısı, misyonerlik faaliyetleri için örgütten maddi destek aldığı hatta PYD’li teröristlere kilisede Kürtçe ayin düzenleyip onları kutsadığı, delillerden sadece birkaçı…

Brunson’un bu denli önemsenen bir isim olması, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işini daha da zorlaştırıyor. Savcılık, Brunson’un tüm bağlantılarını ortaya çıkarmak için soruşturmayı büyük bir titizlikle sürdürüyor. Her detay atlamadan değerlendiriliyor. ABD’li Papaz Brunson’un gündemde olduğu şu günlerde, soruşturmayı yürüten yetkililerin dikkatini çeken ilginç bir ‘tesadüf’ü öğrendim. Gerçekten de büyük resme bakıldığında öyle olduğunu söylemek zor. Brunson ile ilgili her adli gelişme sonrası terör örgütlerinin İzmir’de adaleti sağlayanlara yönelik bir saldırı düzenlemesi tesadüf mü?

Şimdi o saldırılara bir bakalım…

AMAÇ GÖZDAĞI MI?

* Papaz Brunson, 9 Aralık 2016 tarihinde tutuklandı. Bu tarihten 26 gün sonra İzmir Adalet Sarayı’na teröristler bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla sansasyonel bir saldırı düzenledi. Saldırıda kahramanca çarpışan trafik polisi Fethi Sekin ve adliye memuru Musa Can şehit oldu. 2 terörist etkisiz hale getirildi.

* Soruşturma genişledikçe Brunson ile ilgili çıkan yeni deliller ışığında geçtiğimiz 24 Ağustos’ta hakkında ikinci bir tutuklama kararı daha çıktı. “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” gibi çok ağır suçlamalar var. Bu gelişmeden sadece bir hafta sonra, 31 Ağustos’ta İzmir F Tipi Cezaevi’nin servis aracına terör örgütleri tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

İnsanın aklına ister istemez ‘Brunson ile ilgili karanlık eller bağımsız Türk yargısına gözdağı mı vermek istiyor’ sorusu geliyor.

Tabii bu sorunun yanıtını, soruşturma ilerledikçe zaman verecek.

Papaz Brunson'un tutuklanmasının ardından gelişen saldırılar tesadüf mü? ile ilgili etiketler ABD papaz brunson murat kelkitlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.