Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Nasıl uygulanır?

Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. COVID-19 virüsü kapsamında sağlık önlemleri alınmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pandemi İzolasyon Takip Projesi adlı bir uygulamanın geliştirileceğini açıkladı. Uygulamanın nasıl kullanılacağını merak edenler araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Detaylar haberimizde...

Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 virüsü kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak dünya çapında çoğu kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile sağlık önlemleri attırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pandemi İzolasyon Takip Projesi adı altında bir uygulamanın geliştirileceğini açıkladı. Pandemi izolasyon takip sistemi adı verilen projede hastalara dijital yoldan ulaşım sağlanacak. Birçok kişi uygulamanın nasıl indirileceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam etmektedir. Peki, Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Detaylar haberimizde...

Pandemi İzolasyon takip sistemi nedir? Pandemi izolasyon takip ...

PANDEMİ İZOLASYON TAKİP PROJESİ NEDİR?

Bu proje ile birlikte yapılan koronavirüs testlerinde sonuçlarını pozitif alan vatandaşların hem kendileri hem yakın çevresinin izolasyonu için geliştirilmiş bir projedir. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu proje ile elde edilen bilgilerin salgınla mücadele dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacağını ve salgın bitmesi ile birlikte tüm bilgilerin imha edileceğini ifade etti. Aynı zamanda bilgilerin tamamen devlet güvencesi altında olduğunun ve sistemde yer alan bilgilerin güvenliğinin çok sıkı bir şekilde yapılacağını vurguladı. 

-    Koronavirüs nedeni ile evde izole olan vatandaşlar herhangi bir nedenden dolayı evlerinden çıktıklarında kendilerine bir uyarı mesajı gidecek.
-    Yine sistemde bulunan otomatik çağrı sistemi ile birlikte hemen bu kişilerle iletişime geçilecek ve kendilerini hemen izole ettikleri noktalara geri dönmeleri talep edilecek
-    Uyarıya uymayıp kuralları ihlal etmeye devam ettikleri durumda ise bu durum emniyet noktaları ile paylaşılacak ve konu ile ilgili idari önlemler alınıp yaptırımlar uygulanacak.
-    Aynı zamanda yol kontrolü sırasında emniyet ekipleri tarafından kişilerin izolasyon ihlali yapıp yapmadıkları da kontrol edilebilecek. 

Evde izole hastalar nasıl takip edilecek? İşte Pandemi İzolasyon ...

Yapılan uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte salgının daha fazla yayınlamasının da önüne geçmiş olacaklar. Proje için gerekli izinler alınarak Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile tüm GSM operatörleri arasından bir işbirliğinin olduğu bunun sonucunda projenin hayata geçeceği biliyor. Kişiler proje ile birlikte oluşturulmuş olan uygulamayı cep telefonlarına indirecekler ve bu şekilde kullanmaya başlayacaklar. Projenin hayata geçmesi ile birlikte nasıl sonuçlar ortaya çıkacağı merak ediliyor.

 TAKİP UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Takip uygulamasının nereden indirileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

 

Pandemi izolasyon takip uygulaması nasıl indirilir? Nasıl uygulanır? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona pandemi izolasyon uygulama nasıl indirilir Koronavirüsü hasta tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.