Paçanga böreğini bu tarifle yapanlar tadına doyamıyor! Herkesin merak ettiği paçanga böreği tarifi: Gerekli malzemeler…

Hamur işleri arasında en sevilen lezzetlerden biri paçanga böreği oluyor. Bu börek, çıtır kıvamı ve iç malzemeleri nedeniyle pek çok kişinin kahvaltı sofraları için vazgeçilmezi oluyor. Paçanga böreğini kolayca yapmak ve istediğiniz lezzete ulaşmak için bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. İşte detaylar…

Paçanga böreği, sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu lezzeti hazırlamak için bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Pek çok kişi paçanga böreği yapmanın zor olduğunu düşünüyor. Ancak vereceğimiz tarif sayesinde çok kolay bir şekilde paçanga böreği hazırlamak mümkün oluyor.

Paçanga böreği yapmak için ilk olarak doğru malzemeleri tedarik etmek gerekiyor. Kullanılan malzemeler ne denli taze ise elde edeceğiniz lezzet de o kadar fazla oluyor. Aynı zamanda pişirme süresi gibi detaylara da dikkat etmekte fayda bulunuyor. Lezzetli bir paçanga böreği hazırlayarak davet sofralarında başlangıç olarak servis etmek mümkün oluyor.

PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Paçanga böreği için 3 adet yufka gerekiyor. 100 gram kaşar peyniri, rendelenmiş olarak böreğe ekleniyor. 80 gram doğranmış çemensiz pastırma, gereken malzemeler arasında yer alıyor.

1 adet domates, iki tane yeşilbiber de iç harç malzemesi olarak kullanılıyor. Kızartma için iki su bardağı ayçiçek yağı kullanılıyor.

PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Paçanga böreğini bu tarifle yapanlar tadına doyamıyor! Herkesin merak ettiği paçanga böreği tarifi: Gerekli malzemeler…

Paçanga böreği yapmak için ilk olarak yufkalar üst üste seriliyor. Ardından dört parçaya bölünüyor. Yani sonuç olarak 8 tane yufka parçası ortaya çıkıyor. Pastırmanın küçük parçalar halinde kesilmesi, kaşarın ise rendelenmesi gerekiyor. Domates, küp küp doğranırken biberler de halka şeklinde kesiliyor.

Yufka parçalarının içerisine karıştırılan malzemeler, 2 kaşık olacak şekilde ekleniyor. Malzemeler geniş kısma konuluyor. Önce kenarlardan başlayarak yufka parçaları rulo haline getiriliyor. Yufkanın uç kısmı su ile ıslatılarak kapatılıyor.

Malzeme hazırlama aşamasında ayçiçek yağı kızdırmak üzere tavaya alınabilir. İyice kıza yağda börekler kızarmaya bırakılıyor. Börekler kâğıt havlu üzerine çıkarılır ve böylece fazla yağ alınabilir. Kâğıt havlu üzerinde beklettikten 2-3 dakika sonra börekler servise hazır hale geliyor.

Paçanga böreğini bu tarifle yapanlar tadına doyamıyor! Herkesin merak ettiği paçanga böreği tarifi: Gerekli malzemeler… ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.