Oya Akgönenç kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi?

Saadet Partisi eski milletvekili Prof. Dr. Oya Akgönenç yaşamını yitirdi. Oya Akgönenç kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi? Merak edilerek araştırılan sorularınn yanıtlarını haberimizde bir araya getirdik.

Eski milletvekili Oya Akgönenç'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Vatandaşlar, aynı zamanda akademisyen de olan Akgönenç hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Oya Akgönenç kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi? Detaylar haberimizde bulunuyor.

Oya Akgönenç kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi?

OYA AKGÖNENÇ NEDEN ÖLDÜ? RAHATSIZLIĞI NEYDİ?
Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde milletvekilliği yapan, Saadet Partisi Genel Başkan eski Yardımcısı Prof. Dr. Oya Akgönenç hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Oya Akgönenç'in özel bir hastanede pankreas kanseri tedavisi gördüğü ve bu akşam hayatını kaybettiği öğrenildi.

 PROF. DR. OYA AKGÖNENÇ
Oya Akgönenç, 11 Ocak 1939, İzmir doğumlu Türk siyasetçi ve akademisyendir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1962) ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. The American University Washington DC. Uluslararası İlişkiler Bölümünde Master ve Doktora yapmıştır. The American University, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeliği, Prodüktivite Merkezi Uzmanlığı, Dünya Bankası Kalkınma Uzmanlığı, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeliği ile XXI. Dönem Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nden Ankara Milletvekilliği yapmıştır. Aynı zamanda Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesidir.Evli ve 2 Çocuk annesidir. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesidir. 2009 yılında 'Türkiye'nin AB Stratejisi' adlı bir kitabı yayınlanmıştır. Millî Gazete'de yazıları yayımlanıyor. Ayrıca Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü bölüm başkanıdır.

Türkiye'nin ilk 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen kadınıdır.

Oya Akgönenç kimdir? Neden öldü? Hastalığı neydi? ile ilgili etiketler oya akgönenç kimdir neden oldu hastalığı neydi
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.