Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Kaç günde tedavi olunur?

Orta kulak boğaza, östaki borusu adı verilen bir kanalla bağlanır.Alerji, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu veya solunum yolu enfeksiyonu östaki tüpü etrafındaki alanın şişmesi sonucu meydana gelir. Bu durum sıvının orta kulaktan genize boşalmasını önleyebilir. Genize boşalamayan sıvı kulak zarı arkasında toplanır. Bu sıvıda üremekte olan bakteri ve virüsler orta kulak enfeksiyonuna neden olur. Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Tedavisi kaç gün sürer? İşte tüm detaylar…

Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunlarından birisi olan durumlardan biriside orta kulak iltihabıdır. Otitis media ya da orta kulak iltihabı olarak bilinen bu durum kendisini, kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyon olarak gösterir.  Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti ise kulakta ağrı meydana gelmesi durumudur. Orta kulak iltihabı nasıl iyileşir, belirtileri nelerdir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Sakız çiğnemek iyi gelir mi? İşte detaylar.

ORTA KULAK İLTİHABI ANTİBİYOTİKSİZ GEÇER Mİ?

Hemen hemen her insanda meydana gelen hayatımızı olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunlarından birisi olan orta kulak iltihabı antibiyotik kullanmadan geçer mi? Sorusu olmaktadır. Antibiyotik kullanmak için bazı koşulların olması gereklidir. Özellikle 2 yaşın üzerinde birçok orta kulak enfeksiyonu antibiyotiksiz düzelebilmektedir. Evde uygulayabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler ile de tedavi edilebilirsiniz. Eğer ateşiniz ve ağrınız var ise ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanabilirsiniz.

ORTA KULAK İLTİHABI ANTİBİYOTİKSİZ KAÇ GÜNDE GEÇER?

Kulakta meydana gelen birçok hastalıktan kaynaklı olarak oluşan kulak iltihabı yani orta kulak iltihabı olarak bilinen bu durum genellikle enfeksiyondan kaynaklı olmaktadır. Orta kulak iltihabı antibiyotik tedavisi yöntemi ile çok kısa sürede geçebilmektedir. Normal şartlarda 1-2 hafta geçme süresi olan hastalığın antibiyotik kullanımı ile beraber 3-4 gün içerisinde iyileşebilirsiniz. Eğer ki orta kulak iltihabı antibiyotikle geçmezse mutlaka bir doktora danışınız.

ORTA KULAK İLTİHABI NASIL İYİLEŞİR?

Orta kulak iltihabı olarak bilinen bu sağlık sorununun iyileşebilmesi için bazı yöntemeler bulunmaktadır. Bunlar;

  • Bunlardan ilki doktorun tavsiye edeceği basit ağrı kesiciler kullanılması gerekiyor.
  • Kulakta meydana gelen ağrıyı hafifletmek için kulağa sıcak pres uygulanabilir.
  • Pamukla kulakta meydana gelen akıntılar silinmelidir.
  • Kesinlikle kulak temizleme çubuğu veya parmak kulağın içine sokulmamalıdır. Bu şekilde kulak iltihabından kurtulabilirsiniz.

 

ORTA KULAK İLTİHABI İYİLEŞME BELİRTİLERİ

Orta kulak iltihabı iyileşme belirtileri şu şekildedir;

  • Orta kulak iltihabının en belirgin semptomlarından biriside genellikle kulakta meydana gelen ağrı olarak bilinir. İyileşme sürecinde öncelikle kulaktaki ağrının şiddeti azalmaya başlar. Daha sonra enfeksiyon sebebiyle görülen yüksek ateş problemi ortadan kalkar.
  • Diğer bir iyileşme belirtisi ise; Kulaktaki akıntı problemi zaman içerisinde ortadan kalkar.
  • Kulak iltihabından kaynaklı olarak meydana gelen duyma sorunları son bulur.
  • Kulak içinde ve çevresindeki kaşıntı ve tahriş zamanla yok olur. Bunların gittiği gözlemlendiyse iyileşiyor olduğunuz anlamına gelmektedir.

 

ORTA KULAK İLTİHABINDA SAKIZ ÇİĞNEMEK İYİ GELİR Mİ?

Kulak iltihabı ya da orta kulak iltihabı olarak bilinen bu sağlık sorunun belirtileri arasında kulak ağrısı, tıkalı kulak hissi, kulak akıntısı, işitme sorunları, kulak çınlaması ve ateş olarak kendini göstermektedir. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulak bölgesinde şiddetli ağrı oluşmasıdır. Vatandaşlar tarafından sakız çiğnemenin kulak ağrısına iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. Sakız çiğnemek östaki borusunu rahatlatıp iltihaplı sıvının dışarın atılmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır. Bu şekilde kulak ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Kaç günde tedavi olunur? ile ilgili etiketler orta kulak kulak kulak iltihabı iltihap iltihab orta kulak iltihabı orta kulak iltihabı tedavisi orta kulak tedavisi orta kulak ilacı orta kulak iltihabı ilacı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.