Oreo haram mı? Oreo bisküvileri neden haram?

Uzunca bir süredir tartışmaların odak noktası haline gelen Oreo haram mı sorusunun cevabı sonunda karşılık buldu. 100 yıllık bisküvi markaları arasında yer alan ve Müslümanlar tarafından da tüketilen bir besin olan Oreo ile ilgili gerçekleri sizler için hazırladık.

Toplamda 12 ülkede üretimi yapılan ve 74 ülkede tüketilen Oreo bisküvileri 2013 senesinde Türkiye pazarına giriş yaptı. Piyasada yer alan kakaolu bisküvilerden birisi olan Oreo bisküvileri zaman zaman aşırı reklam ve özendirme tanıtımları ile de dikkat çekti.

Sosyal medyada da sık sık gündem olan ‘Oreo helal mi’ söylemlerine bazı kesimlerden olumlu ya da olumsuz geri dönüşler yapıldı. Ancak dikkat çeken detaylardan birisinin de Oreo’nun resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan makalede ortaya çıktı.

Oreo haram mı? Oreo bisküvileri neden haram?

Oreo Haram Mı?

Adı zaman zaman çeşitli skandallara da anılan Oreo bisküvilerinin kendilerine ait olan resmi internet sayfalarında bu konuda bir açıklama olduğu gözlemlendi. Oreo’dan gelen bu cevap Müslüman tüketicileri oldukça şaşırttı. Çünkü sorunun cevabı olarak ‘Oreo bisküvilerinin helal onayı yok’ ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Oreo Neden Haram?

Daha öncesinde ConnecticutCollege öğrencileriyle beraber bir nörobilim profesörünün yaptığı araştırmalarda Oreo bisküvilerinin kokain bağımlılığına yol açtığına dair bazı kanıtlar bulunduğunu iddia etmişlerdi. Yapılan çalışmalarda yağlı ve şekerli yiyeceklerin insan beynini bağımlılık yapıcı maddelerle aynı biçimde uyardığının gözlemlendiği tespit edilmişti.

Oreo haram mı? Oreo bisküvileri neden haram? - Resim : 2

Oreo'nun Türkiye temsilciliğinden Orhan Sezer ise açıklamasında, Oreo ürünlerinin içeriğinin tamamen Müslüman tüketimine uygun olduğu ve kullanılan tüm hammaddelerin Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak büyük bir titizlikle kontrol edildiği içeriğinde de domuzdan elde edilen herhangi bir madde bulunmadığını söyledi.

Oreo haram mı? Oreo bisküvileri neden haram? ile ilgili etiketler Oreo helal haram
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.