Ölümden sonra ne oluyor? İlk kez görüntülendi!

İnsan bedeninin ölümden sonra yaşadığı süreçte neler olduğu yıllardır tartışılıyor. 'Rigor mortis' olarak bilinen bu süreç her canlıda aynı şekilde gerçekleşmiyor. Bilim insanları ilk kez solucanlarda bu sürecin nasıl yaşadığını gözlemledi. Ortaya ise ilginç sonuçlar çıktı.

Bilim insanları bir ilke imza atarak, solucanlarda ölüm sürecinin insanlardan farkı işlediğini gözlemleyerek önemli veriler elde etti. Buna göre, insan bedeninin ölümden sonra yaşadığı ‘rigor mortis’ adı verilen süreç, solucanlarda henüz organizmalar canlıyken başlıyor.

Bir solucanın ölüm anını görüntüleyen bilim insanları ölüm anının başlangıcından itibaren solucanın verdiği tepkileri inceledi.

5aa0e44dae78492194c89c1c_1

Ölmekte olan hayvanın vücudunda yaşanan hareketleri takip eden İngiltere’de bulunan University College London’da görevli araştırmacılar, elde ettikleri verilerin, insanlarda yaşla birlikte gelen ölümcül hastalıkların daha iyi anlaşılarak engellenmesinde büyük bir adım olduğu görüşünde.

5aa0e261ae78492194c89bcd

Araştırmayı yürüten ekipte görevli bilim insanı Profesör David Gems, “bugüne kadar hücre ölümleri yoğun şekilde araştırıldı ancak tüm organizmanın ölümü ve bu süreç hakkında çok daha az şey biliniyor” ifadelerini kullanıyor ve elde ettikleri sonuçların önemine vurgu yapıyor.

Ölümden sonra ne oluyor? İlk kez görüntülendi! ile ilgili etiketler ölümden sonra rigor mortis solucan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.