Okulun ilk haftası yoklama alınır mı?

Okulun ilk haftası yoklama telaşı şimdiden öğrencileri telaşa sürükledi. 12 Eylül sabahında çalacak ilk ders zilinin ardından devamsızlık yapmak istemeyen öğrencileri detayları incelemeden geçemedi. Peki ama okulların ilk haftasında yoklama alınıyor mu? İşte detaylar…

Milyonlarca öğrenci 12 Eylül Pazartesi sabahında ders başı yapacak ve yaz tatili resmen sona ermiş olacak. İlkokuldan ortaokula ve liseye kadar birçok öğrenci okullarına gitmek için yola düşecek. Okula yeni başlayacak minik öğrenciler içinde aileleri bir o kadar heyecanlı ve stresli bir hale bürünecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk ders zilinin çalmasının ardından heyecanlı bir maraton başlayacak. Öğrenciler içinde asıl mevzulardan birisini devamsızlık ilgilendirecek. Okulların açıldığı ilk hafta ve kapandığı son haftada yoklama alınıp alınmayacağı konusundaki belirsizlik ise bir kez daha gün yüzüne çıkmış olacak.

Okulların İlk Haftası Yoklama Alınır Mı?

Her eğitim yılı iki dönemden oluşmaktadır. Bu iki dönemde de ilk ve son haftalarda öğrenciler için devamsızlık günlerinin bir göstergesidir. İlk ve son haftalarda okullardan kaçışlar ve devamsızlıklar artmaktadır. Devamsızlık yapmak isteyen öğrencilerin en çok okulların ilk ve son haftalarında buna yeltendikleri gözlemlenmektedir.

Okulun ilk haftası yoklama alınır mı?

İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin devamsızlık hakları bulunmaktadır. Öğrenciler her dönem 20 gün devamsızlık yapma hakkında sahiptirler. Bu devamsızlık haklarını ilk haftadan doldurmamak isteyenler bunu son haftalara kadar taşırlar.

Okulun ilk ve son haftalarında diğer günlerde olduğu gibi öğretmenler tarafından kesinlikle yoklama alınmaktadır. Ancak okullardaki öğretmen kadrosuna ve öğretmen anlayışına göre bu durum bazen değişiklik gösterebilmektedir. Öğrenciler bunun için kesinlikle kendi kafalarına göre hareket etmemelidirler.

Okulların ilk ve son haftasında yoklama alınmaktadır. Ancak son hafta karneler dağıtılacağından dolayı öğretmenler sisteme kayıtları girdiğinden dolayı devamsızlıkları es geçebilme durumuna sahiptirler. Kısacası okulun ilk haftasında devamsızlık işlerinden tamamen öğrenciler sorumludur.

Okulun ilk haftası yoklama alınır mı? ile ilgili etiketler Öğrenci okullar devamsızlık yoklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.