Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? Okullar ne zaman açılacak?

Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? 18 milyon öğrenci okulların ne zaman açılacağını merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalar yakından takip ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen ara sürüyor. Veliler ve öğrenciler okulların açılış tarihini araştırmaya başladı. İşte Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? Okullar ne zaman açılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları yakından takip ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve 23 Mart itibarıyla EBA ve EBA TV üzerinden uzaktan eğitime geçilmişti. Salgına karşı mücadelenin başarılı hale gelmesi sonrasında Normalleşme Planı devreye sokuldu. Veliler ve öğrenciler okulların açılış tarihini araştırmaya başladı. İşte Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? Okullar ne zaman açılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

- (Okullar)Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Tarihi, bilimsel veriler söyleyecek.

- Okulların açılması bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur.

- Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek.

24 AĞUSTOS'TA OKULLAR AÇILACAK MI?

Son günlerde okulların 24 Ağustos'ta açılacağı yönünde bazı iddialar gündeme geldi. Bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt verdi.

Bakan Selçuk, "Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır. Okulların açılması demek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: "Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek" açıklamasında bulundu.

.

Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak? Okullar ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Okul 24 Ağustos Okullar 24 Ağustos'ta mı açılacak?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.