Ogün Samast kimdir, kaç yaşında, ne yaptı? Ogün Samast neden ve ne zaman hapse girdi?

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi. Bu gelişmelerin ardından Ogün Samast'ın kim olduğu ve ne yaptığı merak ediliyor. Peki, Ogün Samast kimdir, kaç yaşında, ne yaptı? Ogün Samast neden ve ne zaman hapse girdi? İşte, Ogün Samast hakkında merak edilenler...

Hrant Dink'in ölümüne neden olan suikast sonrasında Ogün Samast, koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi. Bu tartışmalı tahliye sonrasında Ogün'ün kim olduğu ve neler yaptığı merak ediliyor. Peki, Ogün Samast kimdir, kaç yaşında, ne yaptı? Ogün Samast neden ve ne zaman hapse girdi?

Ogün Samast kimdir, kaç yaşında, ne yaptı? Ogün Samast neden ve ne zaman hapse girdi?

OGÜN SAMAST KİMDİR?

Ogün Samast, 28 Haziran 1990 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan Samast, ortaokul mezunu bir birey olarak öne çıkıyor.

OGÜN SAMAST NE YAPTI?

Ogün Samast, 19 Ocak 2007 tarihinde, İstanbul'un Osmanbey semtindeki Agos gazetesi binası önünde gazeteci Hrant Dink'i Yasin Hayal'in azmettirmesiyle düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden bir suikastın faili olarak anılmaktadır.

Hrant Dink cinayeti, Türkiye'nin yakın tarihindeki önemli olaylardan biri olarak kayıtlara geçti. Ogün Samast, suç işlerken 17 yaşında olması sebebiyle çocuk mahkemesinde yargılandı.

OGÜN SAMAST NE ZAMAN HAPSE GİRDİ?

Hrant Dink'in ölümüne neden olan suikast sonrasında Ogün Samast, 20 Ocak 2007'de Samsun otogarında yakalandı. 24 Ocak 2007'de tutuklanan Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledildi.

Ogün Samast, tam 16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunmaktaydı. Ancak geçen bir yıl içinde gösterdiği iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından deneme aşamasında olduğu belirlendi.

Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hal gösterdiği tespit edilen Samast, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliye edildi.

Samast, şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden saat 19.50'de tahliye edildi ve ailesi tarafından karşılandı.

Ogün Samast kimdir, kaç yaşında, ne yaptı? Ogün Samast neden ve ne zaman hapse girdi? ile ilgili etiketler Ogün Samast Hrant Dink
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.