24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri!

24 Kasım 2023 Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! Öğretmenler Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte bu güne özel yapılacak olan sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere hazırlanacak olan pano örnek görselleri araştırılan konular arasında. İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü pano çalışmaları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

24 Kasım 2023 Öğretmenler Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte öğretmen, öğrenci ve veliler yapılacak olan kutlama ve törenler için hazırlıklara başladı. Öğretmenler Günü'nün vazgeçilmezi olan pano çalışmaları görselleride merakla araştırılıyor. İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü pano çalışmaları! 24 Kasım pano örnek görselleri. Tüm detaylarıyla haberimizde...

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri!

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ( 24 Kasım Öğretmenler Günü ) olarak kutlanmaktadır. 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 2

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDEN 24 KASIM'DA KUTLANMAKTADIR?

Öğretmenler günün ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler gününün Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının nedeni Bakanlar Kurulu'nın Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmesidir.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 3

24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ( 24 Kasım Öğretmenler Günü ) olarak kutlanmaktadır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”'ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 4

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. ‘Öğretmenler Günü‘nün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 5

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini yapan insanları onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanır.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür. Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün kimi ülkelerde tatil kimi ülkelerde tatil değil. Ama dünyanın her ülkesinde ayrı bir öneme sahiptir.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 6

Mustafa Kemal Atatürk'ün Öğretmenler ile ilgili sözleri

"Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder."

"Unutmayınız ki sınıfta, Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir."

"En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur."

"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir 'millet' adını alma yeteneğini kazanamamıştır."

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır."

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 7

KOMPOZİSYON ÖRNEĞİ

Bugün her zamankinden çok daha heyecanlıyım. Bugün her günümden çok daha farklı. Kalbim yerinden çıkacak gibi sanki… Neden mi?

Bugün sabah erkenden gidip çiçekçiden aldığım kırmızı gülleri dünyada en çok sevdiğim kişilerden birine vereceğimde ondan.

Onun o güler yüzlü halini öyle çok seviyorum ki… Onu tanıdığım ilk günden beri yüzü hep güleç ve bu halini bir kez olsun değiştirmedi. Benim gibi kaç kişiyi işte hep böyle sevdi, böyle sevdirdi kendini. Böyle insanı kim sevmez ki? Böyle insana kim çiçek almaz ki? Hem yürekli hem fedakar hem de hepimizi çok seviyor.

Şimdi en güzel elbisemi giyip birazdan yola çıkacağım. Ona koşacağım sevinçle ve o güzel ellerinden sevgiyle doyasıya öpeceğim. Biliyorum, benim gibi kaç kişi aynı şeyi yapacak ama onun sevgisi öylesine büyük ki bütün çocuklara yeteceğinden hiç ama hiç şüphem yok.

Canım öğretmenim, sen Atatürk ve vatan sevgisini bizlere aşılamanın yanında bütün insanları sevmemiz gerektiğini öğretmekle belki de vazifelerin en büyüğünü yapıyorsun. Bizler gibi birbirini insan olduğu için seven daha nice öğrenciler yetiştirmen dileğiyle, öğretmenler günün kutlu olsun.

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! - Resim : 8

BİRİCİK ÖĞRETMENİM ŞİİRİ

Öpmek istiyorum hep o şefkatli elleri.
Yerimde sayıyordum alıp geçtin ileri.
Bana hep sen öğrettin o güzel bilgileri.
Benim bilgi kaynağım, sevgili öğretmenim.

Hep okulda geçirsem günleri, geceleri,
Daha erken öğrensem harfleri, heceleri.
Sende saklı bulunan o güzel bilgileri,
Ben de almak isterim biricik öğretmenim.

İstemez oldum artık vefasız geceleri.
Hep sınıfımda olsam, okusam heceleri.
Atamın önerdiği olmam istenen yeri,
Bana sen hazırladın biricik öğretmenim.

(HAKKI ÇEBİ)

24 Kasım Öğretmenler Günü pano örnek görselleri! ile ilgili etiketler Öğretmenler Günü
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.