10 Mayıs Cuma hutbesi konusu ne? Diyanet 10 Mayıs 2024 cuma hutbesi yayınlandı mı? 10 Mayıs 2024 Cuma hutbesi Diyanet!

10 Mayıs 2024 Cuma hutbesi Diyanet! Cuma namazı öncesinde vatandaşlar, bu haftanın Cuma hutbesi hakkında meraklarını gidermeye devam ediyor. Her hafta Perşembe akşamı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Cuma hutbesinin bu haftaki teması "Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir" olarak belirlendi. Peki, 10 Mayıs Cuma hutbesi konusu ne? Diyanet 10 Mayıs 2024 cuma hutbesi yayınlandı mı? İşte, bu haftanın cuma hutbesi 10 Mayıs...

Cuma namazı öncesi, insanlar bu haftanın Cuma hutbesiyle ilgili meraklarını gidermeye devam ediyorlar. Her hafta Perşembe akşamı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Cuma hutbesinin bu haftaki teması arama motorlarında araştırılıyor. Peki, 10 Mayıs Cuma hutbesi konusu ne? Diyanet 10 Mayıs 2024 cuma hutbesi yayınlandı mı? 10 Mayıs 2024 Cuma hutbesi Diyanet!

10 Mayıs Cuma hutbesi konusu ne? Diyanet 10 Mayıs 2024 cuma hutbesi yayınlandı mı? 10 Mayıs 2024 Cuma hutbesi Diyanet!

10 MAYIS 2024 CUMA HUTBESİ DİYANET

Muhterem Kardeşlerimiz!

İslam dininin insanlığa armağanı olan kurumlardan biri de vakıftır. Vakıf, Allah'ın rızası için sahip olduğumuz nimetleri insanların ve diğer yaratılmışların yararına sunmaktır. Vakıf, bizlere emanet edilen imkânları cennet kapılarını aralamak için kullanmanın yollarından biridir. Vakıf, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" prensibine dayanan bir iyilik hareketidir. Kesintisiz bir hayır kaynağıdır.

Kıymetli Müminler!

Vakıflar, toplumları ayakta tutan önemli kurumlardır. Birlik ve beraberliği güçlendirirler, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma erdemlerini yaşatırlar. Güvenli ve huzurlu bir toplum oluştururlar, şefkat ve merhamet tohumlarını yeşertirler. İlim, irfan, kültür ve sanatın gelişmesine katkı sağlarlar. Zengin ile fakir arasında köprüler kurarlar ve adaletin, hakkın, hakkaniyetin hâkim olduğu bir medeniyetin temellerini atarlar.

Sevgili Müminler!

İslam dininde vakıf kavramı her zaman teşvik edilmiş, hayır kurumlarına öncülük edenler övülmüştür. Geçmişten günümüze kadar camiler, medreseler, hastaneler, aşevleri, kütüphaneler, kervansaraylar, köprüler ve çeşmeler gibi birçok eser vakıflar aracılığıyla inşa edilmiştir. Vakıflar, kimsesizlerin, yetimlerin ve yaşlıların sığınağı olmuş, ihtiyaç sahiplerine umut ve ev sahipliği yapmıştır.

Aziz Kardeşlerimiz!

Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsan ebediyete göç ettiğinde amel defteri kapanır. Ancak üç kişinin defteri kapanmaz: Sadaka-i cariye bırakan, ilmiyle insanlığa hizmet eden ve hayır duaları alan evlat yetiştiren kişi." Bizler, bu hadise bağlı kalarak, vakıflar aracılığıyla hayır hizmetlerine devam etmekteyiz. Ahirete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet dileriz.

Kıymetli Müminler!

Medeniyetimiz, vakıf medeniyetidir. Vakıf mallarını korumak ve doğru amaçlar doğrultusunda kullanmak hepimizin sorumluluğundadır. İyilik ve takva konusunda yardımlaşalım, ancak günah ve haksızlıkta birbirimize yardımcı olmayalım. En büyük iyilik, mazlumlara ve mağdurlara yardım etmektir. Bu nedenle, dünyanın çeşitli yerlerinde zulme maruz kalanlara yardım etmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Hutbemi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)'in şu uyarısıyla bitiriyorum: "İnsanlar zalimin zulmünü görür de ona engel olmazsa, Allah'ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır."

10 Mayıs Cuma hutbesi konusu ne? Diyanet 10 Mayıs 2024 cuma hutbesi yayınlandı mı? 10 Mayıs 2024 Cuma hutbesi Diyanet! ile ilgili etiketler Diyanet Cuma Hutbesi