Norveç'te aşı olan 33 kişi neden öldü?

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının kullanıldığı Norveç'te, bakımevinde kalan ve aşı yaptıran 33 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Tüm dünyayı endişeye sürükleyen bu ölümler sonrası yetkililerden açıklama geldi. 33 kişinin ölümünün aşı ile çok da bağlantılı olmadığı ifade edildi.

Norveç'te Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını yaptıran 33 kişinin ölmesi tüm dünyada tartışmalara neden oldu. Bu durum, aşıya olan güveni azaltırken, Norveç'ten konuya ilişkin bir açıklama geldi.

ÇOK CİDDİ HASTALIKLARI VARDI

New York Times'a konuşan Norveç İlaç Kurumu Tıbbi Direktörü Dr. Steinar Madsen, aşı yaptırdıktan sonra hayatını kaybeden kişilerin çok ciddi hastalıkları olduğunu ve aşı yaptırmasalar da çok uzun süre yaşamalarının beklenmediğini ifade etti.

OLAĞAN YAN ETKİLER BİLE CİDDİ KOMPLİKASYONLARA NEDEN OLDU

Yaşamını yitiren hastalarda en olağan yan etkinin bile ciddi komplikasyonlara neden olduğuna vurgu yapan Dr. Steinar Madsen, aşı yaptırmaktan çok daha büyük bir risk teşkil ettiğinin altını çizdi.

TERCİH YAPMAK ZORUNDA KALDILAR

Dr. Steinar Madsen, iki durum karşılaştırıldığında koronavirüstense aşı vurulmanın daha doğru olacağını ifade etti.

NORVEÇ ÖLÜMLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Norveç, meydana gelen ölümlerle ilgili inceleme başlattığını bildirdi. Soruşturma sonrasında elde edilen ilk bulguların bu hafta içerisinde Avrupa İlaç Kurumu ile paylaşılması bekleniyor.

BAŞKA ÜLKELERDE DE ÖLÜMLER YAŞANDI

Diğer yandan dün de benzer bir haber Almanya'dan geldi. Almanya'da aynı aşıyı yaptıran 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, sebebi araştırılan ölümlerin 79 ila 93 yaş arasındaki kişilerde gerçekleştiği ifade edildi.

Paul Ehrlich Enstitüsü Sağlık Ürünleri Bölümü Başkanı Brigitte Keller-Stanislawski de tıpkı Norveç'tekine benzer bir açıklama yaptı.

Koronavirüs aşısı yaptıran bu kişilerin durumunun ağır olduğunu ve birden çok hastalığı olduğunu söyleyen Keller-Stanislawski "Elimizdeki bilgiler ışığında bu kişilerin hastalıkları nedeniyle vefat ettiklerini ve bunun aşılanma sürecine denk geldiğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

 

Norveç'te aşı olan 33 kişi neden öldü? ile ilgili etiketler Norveç aşı Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.