Neuralink nedir? Neuralink çip nedir, ne işe yarıyor?

Teknoloji endüstrisinin önde gelen isimlerinden Elon Musk, sahibi olduğu Neuralink şirketinin önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Neuralink'in bir insanın beynine kablosuz bir çip yerleştirdiğini ve bu denemenin başarıyla tamamlandığını belirtti. Bu gelişmemin ardından 'Neuralink çip nedir?' veya 'Neuralink çipi ne?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Neuralink nedir? Neuralink çip nedir, ne işe yarıyor?

Teknoloji sektörünün öncü isimlerinden olan Elon Musk, Neuralink şirketinin önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Neuralink'in bir insanın beynine kablosuz bir çip yerleştirdiğini ve bu denemenin başarıyla tamamlandığını belirtti. Bu haberin yayılmasıyla birlikte, arama motorlarında "Neuralink çip nedir?" veya "Neuralink çipi ne işe yarar?" gibi sorular oldukça popüler hale geldi. Peki, Neuralink nedir? Neuralink çipinin özellikleri nelerdir ve hangi amaçlarla kullanılır? İşte Neuralink çipi hakkında merak edilenler...

Neuralink nedir? Neuralink çip nedir, ne işe yarıyor?

NEURALİNK NEDİR?

Neuralink Corporation, 2016 yılında Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından San Francisco'da kurulan Amerikan nöroteknoloji şirketidir. Şirketin amacı, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştirmektir. Ocak 2017'de ticari marka "Neuralink" satın alındı ve kuruluşundan bu yana çeşitli üniversitelerden önde gelen nörobilimcileri bünyesine katmıştır.

NEURALİNK'İN AMACI NE?

Neuralink'in hedefleri arasında ciddi beyin hastalıklarını tedavi etmek ve insan gelişimine katkı sağlamak bulunmaktadır. Elon Musk, şirketin kısa ve uzun vadeli hedeflerini belirlerken, yapay zeka ile simbiyozu ön plana çıkarmaktadır. Şirketin teknolojisi, beyin yaralanmalarını telafi etmek ve insanların kayıp kapasitelerini geri kazanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Neuralink'in merkezi San Francisco'da bulunmaktadır ve Musk'un diğer şirketi olan OpenAI ile bir ofis binasını paylaşmaktadır. Şirketin teknolojisi, beyne esnek problar yerleştirebilen bir robot ve 1.536 kanallı bir kayıt sistemi gibi yenilikçi bileşenleri içermektedir.

Nisan 2021'de Neuralink, bir maymunun Neuralink implantını kullanarak "Pong" oyununu oynadığını gösterdi, bu da teknolojinin potansiyelini gösteren önemli bir adımdır. Ancak, şirketin iç çatışmalar ve yönetim değişiklikleriyle karşılaştığı da bilinmektedir.

NEURALİNK ÇİPİ NEDİR?

Neuralink çipi, insan beyni ile bilgisayar arasında bağlantı kurarak karmaşık nörolojik sorunlara çözümler üretmeyi amaçlıyor. Bu adım, gelecekte insanların beyinlerini doğrudan bilgisayarlara bağlama potansiyeline sahip teknolojilerin geliştirilmesinde önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

Musk, yaptığı paylaşımda, "Dün ilk kez bir insana Neuralink implantı takıldı. İlk sonuçlar, umut verici oranda sinir uyarımı tespit edildiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Neuralink'in ilk cihazının adının 'Telepathy' olduğunu ve çip takılan hastanın iyileşme sürecinde olduğunu da ekledi.

Neuralink nedir? Neuralink çip nedir, ne işe yarıyor? ile ilgili etiketler Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.