Netflix'te yayınlanan Türk diziler, IMDB puanları ile şaşkına çevirdi! En iyi Türk dizisi hangisi?

Daha önce TV’de yayınlanan ve sonrasında da tüm hakları Netflix tarafından satın alınan ve yalnızca Netflix için çekilen Türk dizileri, IMDB puanları ile göz doldurdu. İşte en iyi Türk dizileri…

Teknolojinin gelişmesi ile doğru orantılı olarak değişen izleyici alışkanlıkları, televizyon kanallarının popülerliklerini yitirmesine, dijital kanalların ise giderek daha da fazla popülerlik kazanmalarına aracılık etti. Ana akım medya kanallarında yayınlanan dizi içeriklerinin son dönemlerde reyting kaybına uğraması ve dolayısı ile de beklenti çok yüksek olmasına rağmen erken final kararı almaları, bu düşünceyi veriler ile de desteklemiş oldu.

Son dönemlerde kadrosu ne kadar iyi isimlerden oluşuyor olur ise olsun bir sebepten izleyiciye geçemeyen ve kimi zaman 6’ıncı kimi zaman 8’inci kimi zaman ise 10’uncu bölümde ekranlara veda eden diziler, belki de milyonlarca TL’lik yatırım yapan yapım şirketlerini oldukça zorlamaya başladı. Bu durumun temel sebebi ise giderek popülerleşen dijital platformlar olarak gösterildi.

Kadro, senaryo, RTÜK yasakları ve daha pek çok faktör sebebi ile kendilerini daha rahat hissettikleri dijital platformlara yönelmeye başlayan Türk izleyiciler, son dönemlerde ülkemizde yayına giren dijital platformların abone sayılarını artırmaya başladı. Bu noktada abonelik ücretlerine yaptığı zamlar ile eleştirilse de günden güne daha fazla kişi tarafından tercih edilen platformların başında, Netflix geldi.

Bir süredir ülkemizde de yayın hayatına devam eden ve yalnızca yabancı yapımlar ile değil yerli yapımlar ile de dikkatleri üzerine çeken Netflix, daha önce TV kanallarında yayınlanmış ve o dönem içerisinde fenomen hale gelmiş birçok yerli yapımı da bünyesine dahil etti. Söz konusu yerli Netflix dizileri üzerinde yapılan bir araştırma, en sevilen Türk dizilerini gözler önüne serdi.

LEYLA İLE MECNUN ZİRVEYİ KAPTIRMADI!

Netflix'te yayınlanan Türk diziler, IMDB puanları ile şaşkına çevirdi! En iyi Türk dizisi hangisi?

Seneler önce TRT1 kanalında yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisi, eski bölümleri ile Netflix üzerinden yayınlanmaya devam ediliyor. Dizi, 9.2’lik puanı ile IMDB’de en yüksek puan alan Türk dizisi olarak kayda geçti.

IMDB PUANI YÜKSEK OLAN TÜRK DİZİLERİ

Netflix’te yayınlanan Türk dizilerinin IMDB puanları şu şekilde açıklandı:

  • Bir Başkadır: 8.9
  • Ezel: 8.5
  • 46: 8.5
  • Kuş Uçuşu: 8.3
  • Masum: 8.3
  • Kulüp: 7.9
  • Fatma: 7.9
  • Fi: 7.8
Netflix'te yayınlanan Türk diziler, IMDB puanları ile şaşkına çevirdi! En iyi Türk dizisi hangisi? ile ilgili etiketler Netflix dizi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.