NBA'de şampiyon Milwaukee Bucks... Giannis ve arkadaşları final serisini 4-2 kazandı

Milwaukee Bucks, 2-0 geriye düştüğü NBA final serisinde üst üste 4 maç kazanarak tarihindeki 2. şampiyonluğu elde etti. Doğu Konferansı ekibinde süper yıldız Giannis Antetokounmpo son maçta 50 sayı, 14 ribaund ve 5 blokla takımını şampiyonluğa taşıdı

NBA'de 2020-21 sezonunun şampiyonu Milwaukee Bucks oldu. Doğu Konferansı finalinde Atlanta Hawks'ı geçen Bucks, Phoenix Suns ile oynadığı final serisini 4-2 kazanarak şampiyon oldu.

İlk iki maçı deplasmanda kaybeden Giannis Antetokounmpo ve arkadaşları, ardından 4 maç üst üste kazanarak tarih yazdı. Yunan yıldız 105-98 kazandıkları serinin 6. ve son maçında 50 sayı, 14 ribaund ve 5 blokla takımını şampiyonluğa taşıdı. En son 15 yıl önce Miami Heat 2-0 geriye düştüğü seriyi Dallas Maveriks'e karşı 4-2 kazanmıştı.

KAREEM ABDUL-JABBAR'DAN GİANNİS'E

Mike Budenholzer yönetimindeki Wisconsin ekibi son 1974'ten beri ilk kez Doğu Konferansı şampiyonluğu elde edip adını finale yazdırmıştı. Finalde ise 50 yıl aradan sonra NBA zaferi geldi. Bucks en son 1971'de o zamanki ismi Baltimore Bullets günümüzde ise Washington Wizards olan rakibini 4-0'la geçip şampiyon olmuştu. Bucks'ın o dönemki yıldızı ise NBA efsanesi Kareem Abdul-Jabbar'dı.

NBA'de şampiyon Milwaukee Bucks... Giannis ve arkadaşları final serisini 4-2 kazandı

EFSANELERİN İZİNDE...

Kariyerinde daha önce elde ettiği normal sezonun en değerli oyuncusu ve yılın en iyi savunma oyuncusu ödüllerine final serisinin MVP'sini de ekleyen Giannis Antetokounmpo, NBA tarihinde bu üç kategoride ödül kazanan Michael Jordan ve Hakeem Olajuwon'ın ardından üçüncü oyuncu oldu.

Ödül töreninin ardından duygularını dile getiren 26 yaşındaki basketbolcu, "Milwaukee'ye, bana inandığı için teşekkür ederim. Son maçta gerçekten iyi bir performans gösteren takım arkadaşlarıma da teşekkürler. Bu takıma güvendim. Bu kentte yaşamak istedim. Bu insanlarla, bu başarıya imza atmak istedim. Bunu başardığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

NBA'de şampiyon Milwaukee Bucks... Giannis ve arkadaşları final serisini 4-2 kazandı - Resim : 2

NBA'de şampiyon Milwaukee Bucks... Giannis ve arkadaşları final serisini 4-2 kazandı - Resim : 3

NBA'de şampiyon Milwaukee Bucks... Giannis ve arkadaşları final serisini 4-2 kazandı ile ilgili etiketler NBA Milwaukee Bucks Phoenix Suns Giannis Antetokounmpo kareem abdul-jabbar Mike Budenholzer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.