Naomi Osaka'dan Avustralya Açık'ta 2. şampiyonluk

Tenisin yükselen değeri Naomi Osaka, Avustralya Açık 2021'de şampiyonluğa uzanarak kariyerinin 4. Grand Slam zaferini yaşadı. Finalde ABD'li raket Jennifer Brady ile karşılaşan 23 yaşındaki Osaka, 6-4 ve 6-3'lük setlerle Melbourne'deki 2. kez mutlu sona ulaştı.

Avustralya Açık 2021'de zafer Naomi Osaka'nın... Dünya 3 numarası Japon raket, tek kadınlar finalinde dünya 25 numarası ABD'li tenisçi Jennifer Brady ile karşılaştı. Osaka, 6-4 ve 6-3'lük setlerle Melbourne'deki 2. zaferini elde etti. 23 yaşında yıldız, 2019'da da Avustralya Açık'ı kazanmıştı.

Son 16 turunda İspanyol raket Garbine Muguruza'yla karşılaşan Osaka, 2 kez maç puanı çevirdiği eşleşmeden galip ayrılıp çeyrek finalde kendine özgü tarzıyla dikkat çeken tecrübeli raket Su-Wei Hsieh ile eşleşmişti. Tayvanlı rakibine set vermeyen Japon yıldız, yarı finalde ie 23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ı geçti.

Turnuva boyunca yalnızca Muguruza'ya set veren Naomi Osaka, grand slamlerde 4'üncü, kariyerindeki 7. tekler şampiyonluğunu elde etti. Haitili bir baba ve Japon bir annenin çocuğu olan Osaka'nın 2 de Amerika Açık şampiyonluğu bulunuyor.

Osaka, açık dönemde (1968'den itibaren) Monica Seles'ten sonra çıktığı ilk 4 grand slam finalinden de şampiyonlukla ayrılan 2. kadın tenisçi olarak kayıtlara geçti. Seles, 1990 ile 1992 yılları arasında oynadığı ilk 6 grand slam finalini de kazanmıştı.

Tenisin sponsorluklardan en çok kazanan raketi konumundaki Osaka ayrıca 2,75 milyon Avustralya doları (yaklaşık 15 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu.

Naomi Osaka'dan Avustralya Açık'ta 2. şampiyonluk

Naomi Osaka'dan Avustralya Açık'ta 2. şampiyonluk ile ilgili etiketler Naomi Osaka Jennifer Brady avustralya açık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.