Nancy Pelosi kimdir? ABD'li Nancy Pelosi Kaç Yaşında?

Nancy Pelosi, son günlerde bürokratik girişimleri dolayısıyla araştırılan isimler arasında yer almaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı olarak görev alan Nancy Pelosi, kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Peki, Nancy Pelosi kimdir? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler...

Nancy Pelosi, 26 Mart 1940 tarihinde dünyaya geldi. 2007 yılına kadar Temsilciler Meclisi'nde azınlıkta bulunan Demokratların liderliğini yürütmekte olan Pelosi 2006 yılı Kasım ayında yapılan ara seçimlerde Demokratik Parti'nin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirmesi sonucu, Meclis oturumuyla yapılan oylamayı kazanarak ABD tarihinde bu göreve seçilen ilk kadın olmuştur.

4 Ocak 2007 - 5 Ocak 2011 tarihleri arasında Meclis Başkanlığı görevini yürütmüş olan Pelosi, ABD tarihinde devlet kademelerinde en üst düzeye ulaşmış kadındır. Şimdiye kadar Meclis başkanı görevine seçilen ilk Kaliforniyalı ve ilk İtalyan kökenli Amerikalı olma ayrıcalıklarını da elinde tutmaktadır.

Nancy Pelosi kimdir? ABD'li Nancy Pelosi Kaç Yaşında? ile ilgili etiketler Nancy Pelosi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.