Naim Süleymanoğlu rekoru kırıldı mı? Cep Herkülü'nün rekoru kaç?

Naim Süleymanoğlu rekoru kırıldı mı sorusu, bu akşam TRT 1'de ekrana gelen Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini izleyenlerin en çok merak ettiği sorulardan. Tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Milli gururumuz Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz senelerde vefat etmişti.

Halterin en bilinen ismi Naim Süleymanoğlu rekoru kırıldı mı? Tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen ve sayısız kere kırdığı rekorlarla adını unutulmaz sporcular arasına yazdıran Naim Süleymanoğlu ismi sonsuza kadar yaşayacak. Bu akşam onun hatırasına çekilmiş olan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi TRT 1 ekranlarında yayınlanması sonrası izleyiciler Naim SÜleymanoğlu'nun rekorlarını merak etmeye başladı. Araştıranlar ve merak edenler için Naim Süleymanoğlu rekoru kırıldı mı sorusunun yanıtı...

 NAİM SÜLEYMANOĞLU REKORU KIRILDI MI?

Tam 46 kez dünya rekoru kıran ve tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Naim Süleymanoğlu, 16 yaşında ilk rekorunu kırdı. Kariyerinde 3 Olimpiyat Altın madalya, yedi Dünya Şampiyonluğu ve altı Avrupa Şampiyonluğu var.

Döneminde Bulgaristan hükümetinin Türk isimlerini yasaklaması nedeniyle Naum Shalamanov olarak bilindi. Bulgaristan'da Türk vatandaşlarına uygulanan zulüm nedeniyle 86 Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası sırasında  Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak  Türkiye'ye iltica eden Naim Süleymanoğlu'na bu sırada en büyük destek Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından verilmişti.

Naim Süleymanoğlu'nun rekoru 29 yıldır kırılamıyor

Haltere 1977‘de, henüz 9 yaşındayken başladı. 15 yaşında Brezilya‘da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. On altı yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. Kariyeri boyunca üç Olimpiyat Altın madalyası, yedi Dünya Şampiyonluğu ve altı Avrupa Şampiyonluğu vardır. Tam 46 kez dünya rekoru kırmıştır.1984 yılında (16 yaşındayken), silkmede ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti.

Naim Süleymanoğlu rekoru kırıldı mı? Cep Herkülü'nün rekoru kaç? ile ilgili etiketler Naim Süleymanoğlu naim süleymanoğlu rekoru kırıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.