Mustafa Yeneroğlu kimdir? Neden istifa etti?

Mustafa Yeneroğlu kimdir? AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisinden istifa etti. İstifanın ardından Yeneroğlu'nun yaşamı ve neden istifa ettiği gündemde araştırılmaya başlandı. Peki Mustafa Yeneroğlu neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

Mustafa Yeneroğlu kimdir? AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada, istifa ettiğini açıkladı. Yeneroğlu'nun niye istifa ettiği ise merak konusu. Peki Mustafa Yeneroğlu neden istifa etti?

MUSTAFA YENEROĞLU KİMDİR?

Mustafa Yeneroğlu, Bayburt'ta 1975 yılında doğdu.1976 senesinde ise Yeneroğlu ailesiyle Almanya'ya yerleşti.Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden denkliğini aldı.

2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2017 yılları arasında Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini ifa etti.

YENEROĞLU, AÇIKLAMASINDA, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

* Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiği birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı takdir buyurdular MKYK üyeliğine seçildim.

* O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım.

* Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK’dan istifa ettim.

* Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

* Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu durumun değiştirilmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getiriyorlar.

* Türkiye’deki siyasetin yatay bir noktaya çekilmesini istiyorum. Konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir Türkiye istiyorum. Milletvekilliğinden istifa konusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Neden istifa etti? ile ilgili etiketler AK Parti Mustafa Yeneroğlu istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.