Mustafa Uslu kimdir? Yapımcılığını üstlendiği filmler hangileri?

Ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmini ailesinin rızası olmadan yapımcı Mustafa Uslu tarafından çekildi. Peki, Mustafa Uslu kimdir?

"Bozkırın Tezenesi" olarak anılan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybetmişti. Ertaş'ın hayatını konu alan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminin çekimleri ise daha öncesinde açılan dava ile ailesi tarafından durdurulmuştu.

'Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu', 'Ayla', 'Müslüm', 'Bergen' gibi filmlerin yapımcısı olan Mustafa Uslu, ailenin tüm itirazına ve hukuk mücadelesine rağmen ısrarla Neşet Ertaş filminin çekimlerini tamamladı.

Mustafa Uslu kimdir? Yapımcılığını üstlendiği filmler hangileri?

Mustafa Uslu Kimdir?

1962 yılında Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Askeri okuldan mezun olduktan sonra 8 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptı. Mustafa Uslu; Ajda Pekkan, Serdar Ortaç, Burak Kut, Özcan Deniz, Sezen Aksu, Hande Yener, Bengü, Demet Akalın, Ferhat Göçer, Berksan Özer, Betül Demir, Gökhan Özen gibi birçok ünlü şarkıcının kliplerinde yönetmenlik yaptı.

2000 yılında Dijital Sanatlar Prodüksiyon şirketini kurdu. Mustafa Uslu, aynı zamanda 18 salonu olan bir sinema işletmecisidir. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 8 yıl boyunca bilirkişilik yaptı.

2017 yılında Kore Savaşı'na giden Türk askerlerinin hikayesinden esinlenilen 'Ayla' filminin, 2018 yılında arabesk şarkıcısı Müslüm Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Müslüm' filminin, 2019 yılında İkinci Dünya Savaşı'nda rol alan İlyas Bazna'nın hikayesinin anlatıldığı 'Çiçero' filminin, 2019 yılında 'Türkish'i Dondurma' filminin ve rekortmen halterci Naim Süleymanoğlu'nun başarı hikayesinin anlatıldığı 'Naim' filminin yapımcılığı üstlendi.

1999-2016 yılları arasında mimar Öznur Dursun ile evli kaldı. Bu evliliğinden iki çocuğu bulunuyor. 2016 yılında oyuncu Sinem Öztürk ile evlendi. Çift, 2019 yılında dünyaya gelen ikiz bebeklerine 'Mustafa' ve 'Kemal' adlarını verdi.

Mustafa Uslu kimdir? Yapımcılığını üstlendiği filmler hangileri? - Resim : 2

Mustafa Uslu Filmleri

• Çiçero, Türk İşi Dondurma
• Ayla
• Müslüm
• Naim
• Sarıkamış Çocukları
• Hayati Tehlike
• Memlekette Demokrasi Var
• Bekar Bekir

Mustafa Uslu kimdir? Yapımcılığını üstlendiği filmler hangileri? ile ilgili etiketler Mustafa Uslu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.