Müslüme neden öldürülmüş? Yörük kızı Müslüme ölüm nedeni belli oldu mu, otopsi sonucu çıktı mı?

Yörük kızı Müslüme’nin ölümünde yaşanan flaş gelişme sonrasında dedesi Hasan Yağal, tutuklandı. 10 günün sonunda 7 km uzaklıkta dağ başında bulunan Müslüme’nin ölümü akabinde 7 kişi savcılıkta ifade verirken Müslüme ölüm neden belli oldu mu sorusu akıllara geldi.

Yörük kızı Müslüme’nin şüpheli ölümü sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında göz altına alınan ve adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden dede Hasan Yağal tutuklandı. Anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise ifadelerinin alınması sonrasında serbest kaldı. Bu gelişmeler sonunda Müslüme neden öldü sorusuna yanıt arandı.

Müslüme Neden Öldü?

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım'da Gülnar ilçesi 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 esnalarında kayboldu. Son olarak çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesi, güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde Müslüme'den acı haber geldi.

Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkiinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. Yağal'ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’ne götürüldü. Otopsinin ardından Müslüme'nin cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi.

Müslüme neden öldürülmüş? Yörük kızı Müslüme ölüm nedeni belli oldu mu, otopsi sonucu çıktı mı?

Jandarma ekipleri Müslüme Yağal'ın anne ve babasının da aralarında olduğu yakınlarını ifadeleri için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Anneanne Müslüme Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şüpheli sıfatıyla gözaltında 3 gece geçiren baba Mehmet, anne Selvi Yağal, kardeşler ve dede Hasan Yağal ile diğer aile üyeleri, dün adliyeye sevk edildi.

Anne, baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dede Hasan Yağal ise tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan dede Hasan Yağal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müslüme Yağal'ın cansız bedenini bulan kadın çoban Ayşe Bacak normalde o bölgeye gitmediğini ancak hayvanları otlatırken, köpekler havlayınca Müslüme'yi bulduğu yere geldiğini anlattı ve "Müslüme'nin cansız bedenini görünce kardeşimi aradım. O da muhtara haber vermiş. Jandarmaya teslim edip evime gittim. Kıyafetleri üzerinde değildi. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor" dedi.

Müslüme neden öldürülmüş? Yörük kızı Müslüme ölüm nedeni belli oldu mu, otopsi sonucu çıktı mı? - Resim : 2

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılması için yayın yasağı kararı alındığı bildirilmişti. Dolayısıyla henüz katilin kim olduğunun detayları paylaşılmadı.

Yağal’ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimine götürüldü. Otopsinin ardından Müslüme’nin cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verildi. Müslüme’nin ölüm nedeni otopsi sonucunun çıkmasıyla belli olacak.

Müslüme neden öldürülmüş? Yörük kızı Müslüme ölüm nedeni belli oldu mu, otopsi sonucu çıktı mı? ile ilgili etiketler Müslüme yörük kızı Hasan Yağal
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.